Nezapamćena tragedije jutros se dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Četrnaestogodišnji K. K. ubio je osmoro dece i radnika obezbeđenja, a šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Tragedija je uznemirila celu Srbiju, a tim povodom se oglasila i ćerka Merime Njegomir, jer je ranjeno dete od njene bliske prijateljice.

"Ja sam išla u tu školu. Strašno se osećam. Ranjeno je dete od moje bliske prijateljice, a ćerka moje druge prijateljice je uspela da pobegne na svu sreću. Ovo je prestrašno. Kako su mi rekli prijatelji taj dečak je ušao sa punim rancem muncije i sa dva pištolja u školu, ali sve to je nezvanično. Domara je prvog upucao, potom se popeo na sprat upucao nastavnicu istorije i krenuo da puca na đake. Deca koja su ranjena imaju nekoliko prostrelnih rana, ovo je užasna tragedija koja je zadesila Srbiju. Žao mi je što je jezivi američki trend ušao u naše škole. Ribnikar je škola koju sam ja završila i moje sestre i brat. Izjavila bih saučešće svima koji su izgubili svoje voljene", rekla je kroz suze Ljubica Njegomir za "Kurir".

Za medije se oglasila i pevačica Ana Stanić čiji sin pohađa ovu školu.

Sin Ane Stanić učenik osnovne škole Vladislav Ribnikar
ATA / Mateja Stanisavljević 

"Moj sin ide u popodnevnu smenu, tako da nije bio u školi, već na treningu. Šta se dešava, videla sam tek kada su roditelji počeli u grupi da pišu o tome. Malo mi je laknulo, što moje dete nije bilo u školi, ali sam odmah počela da zovem ostale roditelje za koje znam da su im deca u prvoj smeni i proveravam da li je sve ok. Svi smo potreseni. Toliko dece je stradalo, čuvara svi obožavamo, bio je divan čovek, profesorka istorije, takođe. Ovo je jedna nemerljiva tragedija i šok, ne mogu još da sredim utiske", rekla je u emisiji "Uranak" Ana Stanić, a potom i otkrila koja je prva poruka koja je stigla
na Viber grupu roditelja.

Tekst: Lepa&Srećna