Ginter Parhe, koji je 1993. godine nožem s leđa napao i ubo u leđa Moniku Seleš preminuo je u 68. godini. Nemac je poslednjih 14 godina živeo u staračkom domu u Tiringiji u gradiću Nordhauzen.

Monika Seleš bila je čudo od deteta, tri i po godine je provela na vrhu "WTA" liste bez prekida i bila je najmlađa teniserka koja je pobedila na "Rolan Garosu". Niko nije devedesetih godina prošlog veka igrao tenis kao ona i protivnice nisu uspele da je savladaju. Fanatični navijač Štefi Graf nije mogao da podnese kada ju je Monika prestigla, pa joj je tada tridesetosmogodišnji Nemac zario nož u predelu lopatice, u dubini od 1,5 centimetar. Svojevremeno na sudu je rekao da je odlučio "da uništi karijeru Moniki Seleš".

Preminuo Nemac koji je napao Moniku Seleš
Profimedia 

Monika je imala ogromnu podršku nakon toga, a tenisu se vratila 1995. godine. Ipak, uspesi iz ranijih godina nisu se ponovili, jer se od posttraumatskog sindroma nikad nije oporavila. Na kraju joj je bilo lakše da odustane. Utehu je tražila u meditacijama, terapiji, ali i hrani pa je jedno vreme imala višak kilograma. Ipak, sa tim je uspela da se izbori.

 "Kada sam prestala da igram tenis, shvatila sam da konačno imam vremena za sebe. Nije više bilo stresova zbog takmičenja, otarasila sam se eksperata i savetodavaca, zaboravila da brojim kalorije... Prestala sam da tragam za odgovorima van sebe i počela sam da osluškujem tihi glas unutar mene. Odjednom sam shvatila da problem nije u onome što jedem, već u onome što jede mene".

Nemac koji je prekinuo karijeru Monike Seleš preminuo
Profimedia 

"Drugi život" iskoristila je uradi sve ono za šta dok se bavila tenisom nije imala vremena, studirala je pejzažnu arhitekturu, zaigrala u „Plesu sa zvezdama“, skakala padobranom, napisala autobiografiju.

Monika danas živi na Floridi, a 2014. godine udala se za milijardera Toma Golisana (81).

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna