Nedeljama je trajala neizvesnost oko toga da li će princ Hari i Megan Markl biti pozvani na krunisanje kralja Čarlsa, a zatim i da li će ovu pozivnicu prihvatiti. Velika svečanost je zakazana za 6. maj.

Činjenica da je tog istog dana i rođendan Harijevog prvenca Arčija bila je još jedan od razloga što odluku o dolasku u London nije bilo lako doneti. Najveći je bio pritisak javnosti koja je samo čekala kakav će potez da povuče dvoje "odmetnika".

Ako bi rešili da dođu, mnogi bi im prigovorili da su ipak željni medijske pažnje, kao kad je objavljena vest o krštenju ćerke. Ako ne dođu, rizikuju da im se prebaci "dizanje nosa" što se ne prašta baš tako lako. Danas je konačno objavljeno "solomonsko" rešenje. Na krunisanje će doći princ Hari, dok će Megan ostati u Kaliforniji.

Ova vest stiže samo par dana pošto su mediji objavili još jednu skandaloznu priču. Prema njoj je kralj Čarls, navodno, kazao Hariju - kad je najavio ženidbu - da neće biti u mogućnosti da izdržava Megan Markl,  "Već odlazi dosta novca na princa Vilijama i Kejt Midlton", rekao je tada britanski prestolonaslednik svom mlađem sinu.

princ hari megan markl 0767248453-min.jpg
Profimedia 

Sad je, kažu u kraljevskim krugovima, nastalo pravo olakšanje kad se saznalo da Megan neće doći na krunisanje. Rok za njihov odgovor na pozivnicu prošao je još 3. aprila, a svi koji su uključeni u planiranje velikog događaja morali su da prave razne verzije rasporeda za sedenje, transport i ostalih detalja. 

Bakingemska palata je danas saopštila da će "Megan Markl ostati u Kaliforniji sa decom, princom Arčijem i princezom Lilibet". Tako je majčinska dužnost poslužila kao zgodno opravdanje, a i Hari će požuriti nazad na sinovljev rođendan. U Londonu će on biti samo na najvažnijem delu - samoj ceremoniji krunisanja u Vestminsterskoj opatiji, tako da će ovo biti veoma kratak boravak u Engleskoj.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna