Gvinet Paltrou se više puta našla u centru kontroverzi, pre svega zbog svojih saveta za zdravlje i blagostanje. Slavna glumica je osnovala i vebsajt na kojem promoviše i prodaje različite proizvode korisne, kako ona kaže, za kvalitetan i zdrav život.

Neki od trendova koje Gvinet predlaže su stekli veliku popularnost, kao što je to bio slučaj sa ishranom bez glutena. Kad je ona napisala knjigu recepata na tu temu, pre deset godina, za mnoge je ovo bila totalna nepoznanica.

Drugi su predlozi bili osuđeni na propast, pa i na sudsku kaznu, recimo, mešavina esencijalnih ulja za koju je "Gup" tvrdio da otklanja depresiju. Sad je Gvinet na udaru TikToka, jer je prikazala svoju dnevnu rutinu kao "nemogući poduhvat".

Prema njenim rečima, ne jede ništa do podneva i jedino što sebi dopusti otkako ustane jeste šolja kafe. "Ne želim da mi bilo šta diže šećer u jutarnjim časovima", kaže Gvinet. Ona ruča u 12 časova, a najčešće se ručak sastoji od supe. I dok su mnogi verovali da je vegetarijanac i očekivali da je na jelovniku bogati zdrav potaž od povrća, Gvinet kaže da najčešće ruča samo bistru supu od kostiju. 

gvinet paltrou 0766181048-min.jpg
Profimedia 

Nakon toga, glumica primenjuje fizičke aktivnosti u trajanju od sat vremena. "Nekad je to samo šetnja, drugi put pilates ili kućne vežbe koje mi je osmislio lični trener. Zatim sledi suvo četkanje kože i sauna", kaže Gvinet. Večera rano, jer praktikuje autofagiju. "Uglavnom jedem povrće za večeru, to mi je važno za detoks", ispričala je u jednom podkastu.

Čini se da je upravo poslednja reč izazvala najviše kritičkih komentara. "Detoks? Od čega - detoks?", "Zar je izgladnjivanje recept za zdrav život?", ogorčeno pitaju mnogi koji su pratili Gvinetinu priču o njenoj svakodnevnoj rutini. "Meni ovaj njen opis liči na pripremu za kolonoskopiju, a ne na normalan dan jedne zdrave osobe", kaže jedan od kritičara.

gvinet paltrou  0733327062-min.jpg
Profimedia 

Gvinet se ne obazire mnogo na kritike u javnosti koje je prate još otkako je osnovala "Gup".

U ogromnom "velnes" tržištu ona je našla svoje mesto, a kompanija je vredna oko 250 miliona dolara. Prodaje sve, od preparata za negu kože, preko vibratora, zaključno sa kućnim teretanama od kojih najskuplja košta više od 30.000 dolara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna