Naš poznati kik-bokser Nenad Pagonis govorio je o najtežem životnom periodu kada se njegova ćerka rodila sa ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama.

"Dešava se trudnoća i sve je savršeno, super. Ona odlazi na porođaj i doktorka jedna meni kaže: 'Nemojte puno da očekujete gospodine, to dete je rođeno mrtvo, ostalo je bez kiseonika. Ima oštećenje mozga, nemojte puno da očekujete.' Ja dođem kući... Plakao sam celu noć. Savršena trudnoća i sad imaš dete sa cerebralnom paralizom. To su bebe u inkubatoru, prevremeno rođene i tako dalje...", rekao je Nenad prilikom gostovanja u podkastu "MMA Institut" i otkrio kako su se borili za ćerkino zdravlje.

"A Tesa, moja ćerka, bila je na terapiji hlađenja i spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni, uspavali je sedativima i tri dana je trebalo da joj se mozak odmara, pa šta bude. Mi smo prvi ulazili kod nje. Tu je grupa roditelja, budu 10, 15 minuta i odu, a Maja i ja smo bili po sat vremena. Ja sam njoj masirao stopala, neke te akupunkturne tačke za mozak, pa smo joj pevali na uvo 'Džemper za vinograd' od Miladina Šobića, jer dok je Maja bila trudna tu pesmu smo joj stalno svirali. Govorili smo joj da je volimo, da će biti u redu. Pa onda opet od šest do sedam isto to radimo - 10 dana tako – nastavio je sportista.

Nakon agonije koja je trajala noćima, na kraju se zaista desilo čudo.

"Skinuli su je sa aparata, stavili je na ultrazvuk i nikakvo oštećenje mozga nije imala. Rekli su mi: 'Ovo dete je borac, za nas ovo dete je čudo, zapamtite to'", ispričao je Pagonis koji se uprkos ovoj velikoj zajedničkoj pobedi razveo od supruge Maje Brukner.

"Na kraju smo se Maja i ja razveli, jednostavno nismo mogli dalje, a to je takođe bio veliki udarac za mene. Odjednom se nađem u praznoj kući, a uvek sam bio porodičan čovek. Plakao sam često, ali sam sada naučio najvredniju lekciju. A to je da prihvatim šta mi život donosi. Shvatio sam da život tek ima neke planove za mene", rekao je svojevremeno na "K1" Nenad koji je jednom objavom na društvenim mrežema bacio sumnju da je sa suprugom ostao u dobrim odnosima.

"Ja mislim da je ovaj svet je počeo da se raspada onog trenutka kada su ubedili ženu da je OK da ŽIVI za svog poslodavca a ne za svoju decu, muža i porodicu! Naravno da su posle krivicu preuzeli i muškarci koji se nisu snašli sa 'jakim' ženama i postali bezvredni. Deca su, umesto kući da uče uz majčinsku ljubav, prepuštena ustanovama u kojima ljudi koji bi tebalo ih nauče nešto rade za mizerne pare, tako da ih (uz časne izuzetke) baš briga koliko je dete i šta je naučilo, i to gradivo koje će 90 % biti nepotrebno u životu", napisao je bokser nedavno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna