Vidoje Ristović, istoričar umetnosti, preminuo je 8. maja prošle godine, ostavivši iza sebe suprugu Nikolinu Pišek, njihovu ćerku Unu Sofiju, kao i naslednicu iz prvog braka Mateu. Nikolina se nakon ove tragedije preko noći našla u beznađu i, kako je priznala, bez igde ičega, a nedavno je otkrila da je sa mužem imala dogovor da ona brine o detetu, dok je on radio.

"Ova situacija dosta me toga naučila. Možda sam pre bila sklonija gurati glavu u pesak, ići linijom manjeg otpora, živeti u zoni komfora kad je reč o poslu. Odbijala sam dosta ponuda, nisam zapravo ni morala da radim. Naime, suprug i ja dogovorili smo se da ću se ja više baviti detetom, porodicom i organizacijom preseljenja. Nismo hteli da nam dete odgajaju dadilje, a kako je Vidoje mnogo radio, ja sam bila tu za našu ćerku. To je bio naš dogovor, koji se, nažalost, pokazao kao mač sa dve oštrice", rekla je voditeljka za "Ljubavizdravlje.hr" i priznala da se sve promenilo, kao i da više nema taj luksuz da može da bira poslove.

vidoje nikolina pisek.jpg
Kurir / Damir Dervišagić 

"Shvatila sam da kad me nužda natera, mogu mnogo. U početku sam strahovala kako ću sad drugi put sama odgajati dete, bez oca. Imala sam rupu u karijeri i odjednom sam se našla na putu prema ponoru, u kojem ne znate gde ćete stati, hoćete li uopšte stati i koliko ćete duboko pasti. Budila sam se noćima u strahu. A sada idem iz dana u dan. U ovakvim životni situacijama ne smete gledati prema vrhu planine na koju se treba da se popnete, već u noge. Penjati se polako, savladavati prepreke, jednu po jednu, i pomerati ih s puta. I nakon nekog vremena pogledati unazad i videti koliko ste toga prošli. Zaista je to tako. Ako postavite neki preambiciozan cilj i gledate samo prema njemu, bićete mnogo, mnogo daleko od njega. Meni je moj cilj zasad mnogo daleko, ali već sam dosta prošla, tako da znam da mogu, znam da ima načina, ima rešenja i uvek se nešto otvori. Nije sve bezizlazno kako se čini na početku", objasnila je Nikolina, koja iz prvog braka ima i stariju ćerku Hanu Leonardu.

Nikolina i Vidoje su sa ćerkom živeli na relaciji Beograd-Zagreb, a voditeljka je sada ispričala da njoj i ćerki, nakon Ristovićeve smrti, nije dozvoljeno da pristupe stanu u Beogradu.

Nikolina Pišek na sahrani supruga Vidoja Ristovića
ATA / Antonio Ahel 

"Kad mi je suprug preminuo našle smo se na ulici, doslovce bez ičeg. Nisu nam dozvolili da uzmemo lične stvari, čak ni Sofijine igračke, iz stana u kome smo živele sa Vidojem. Dobila sam jednokratnu pomoć od bliskog prijatelja, koji mi je pomogao da se održim u životu i imam za najosnovnije troškove. Znala sam da od tog trenutka moram da preuzmem stvar u svoje ruke, da se rvem sa životom, pa šta ispadne. Ipak, ni u jednom trenutku nisam pomislila da izlaza nema. Sofija je u Zagrebu pošla u školu", rekla je za magazin "Gloria" Nikolina, koja je posle smrti muža počela da vodi pravnu borbu sa njegovim ocem Viktorom Ristovićem, poznatijim kao Miša Grof, koji je na njen račun izneo brojne optužbe.

"U jednom trenu se savršenstvo može pretvoriti u užasno zlo, što mi se i dogodilo. Verovatno je moguće i suprotno, postoje sigurno i takvi slučajevi, ali za njih nisam čula. Moja ćerka i ja smo posle tragedije doživele pakao, bile smo zlostavljane i nezaštićene. Nismo imale nimalo empatije od onih koji bi trebalo da nam budu najbliži. Morala sam da se uhvatim u koštac sa životnim problemima. U takvim okolnostima nisam imala vremena da se bavim svojom psihom i zbog toga sam bila u velikom sukobu sa određenim brojem prijatelja koji su mi okrenuli leđa jer nisu podržavali moju odluku da se ne bavim sobom", zaključila je za pomenuti magazin.

Još fotografija Nikoline Pišek pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / nikolina_pisek Slabost ka modi i luksuznim tašnama!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna