Vera Ivković, slovila je za pevačicu sa zlatnim glasom a njene pesme se i dan-danas pevaju. Iako je ostavila neizbrisiv trag muzikom, život joj je obeležila velika tragedija. Njena ćerka Maja preminula je u 27. godini od posledica lupusa koji je dobila kada je imala tek 15. Pevačica je napustila karijeru da bi se posvetila porodici, a njen sin Vladimir svojevremeno je govorio o ovoj teškoj borbi.

"Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac", rekao je tada sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Muž Danilo je preminuo 2002. a Maja 2006. godine, a ove tragedije su teško narušile i Verino zdravlje. Posle dva moždana udara, smeštena je u Centar za stara lica u Rumi gde je i preminula 2012. godine. Njen unuk Danilo, koji je ime dobio po dedi, nastavio je porodičnu tradiciju i nastupa kao pevač.

"Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi",ispričao je svojevremeno Verin unuk Danilo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna