Istoričar umetnosti Vidoje Ristović iznenada je preminuo u maju prošle godine, a njegova supruga Nikolina Pišek sa ovom tragedijom se veoma teško nosi. Trudi se, međutim, da ćerke ne primete njenu tugu.

"S time se nikad ne nosite najbolje. Ne postoji gubitak s kojim možete da se nosite dobro. Gubitak je gubitak. Moj dodatni problem je što nisam uspela ni godinu dana posle sve to da procesuiram. Još ima jutra kad se probudim i ne shvatam šta se dogodilo i koliko su se stvari promenile. Možda je i dobro da mi se sve događa tolikom brzinom, da ne stignem da mislim. S vremena na vreme se bojim da će se to što mora da se procesuira odjednom dogoditi. Naleteti samo od sebe. Haos koji mi se dogodio nije mi dao priliku da budem sama sa sobom i bavim se svojim emocijama. Da postavim stvari na svoje mesto, nego ih nasilno guram na neka nova mesta. Trudim se da niko, pritom mislim na svoju decu, najviše na mlađu ćerku, ne primećuje moju tugu", ispričala je za "Slobodnu Dalmaciju" voditeljka, koja je sa Vidojem dobila mlađu naslednicu Unu Sofiju, dok iz prethodnog braka ima stariju ćerku Hanu.

vidoje ristovic i nikolina pisek.jpg
Kurir / Dragan Kadić 

Nikolina priznaje da je prethodna godina za nju bila najgora do sada.

"Sve je bilo izuzetno teško. Naći se na novom početku. U trenutku kad se to dogodilo trebalo je da se preselimo u novi životni prostor, srećni zbog budućnosti pred nama, daleko od neke toksične sredine za koju ste sad videli da je bila u Beogradu. Nažalost, nismo uspeli. Upravo kad sam se radovala jednom lepšem početku, dogodio se jedan drugačiji. Zaista sam sve morala da počnem ispočetka. To je jako teško. Smoći snage i snalaziti se u takvoj situaciji bez ikakve potpore, dok javnost i mediji analiziraju svaki tvoj pokret, gest, prošlost, sadašnjost, budućnost, imovinsko stanje… Svi su imali nešto da kažu, a niko nije bio na mom mestu. Taj pritisak javnosti je možda i najmanje težak. Bilo bi, naravno, lakše da ga nema i da se odvija u nekoj tišini. Realnost je mnogo teža od toga", objasnila je voditeljka, koja se na sve načine trudila da skupi snagu da krene dalje.

Nikolina Pišek
Instagram/Nikolina Pisek 

"Važno je ići dan po dan, korak po korak. Ne smeš da gledaš u smeru planine na koju moraš da se popneš, jer to te može demotivisati. Ali ako gledaš u noge, onda vidiš samo taj korak koji praviš i onda u jednom trenutku pogledaš iza sebe i vidiš koliki si put zapravo prevalio. To je jedini način kako to može da se izgura", zaključila je ona za pomenuti medij.

Još fotografija Nikoline Pišek pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / nikolina_pisek Slabost ka modi i luksuznim tašnama!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna