Školovala se na Akademiji primenjenih umetnosti, Akademiji SPC za umetnosti i konzervaciju i Odseku ikonopisa, kaoi za vreme mnogobrojnih studijskih putovanja širom Evrope, SAD-a i Afrike.

Jelena Milošević je do sada održala 56 samostalnih izložbi i učestvovala na više od 570 kolektivnih, kao na mnogim modnim revijama i likovnim kolonijama kod nas i u inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada, među njima su „World Focus Awards for Art, „Business Woman Awards”, „Women Leaders” i „Balkan Business Women Awards” prošle godine. Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila joj je tradicionalnu nagradu „Zlatna značka” za dugogodišnji doprinos razvoju kulturnih delatnosti i nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Jelena će svoje radove predstaviti na velikoj izložbi koja će biti otvorena 25. aprila u Domu Vojske Srbije: Biće izložene slike, dela iz primenjene umetnosti i modne kreacije.

"Naziv izložbe je „Svetkovina” i on najbolje govori o njenoj koncepciji. Biće prikazani radovi u staklu, slike i modna kolekcija, koji predstavljaju radost života, slaveći ljubav i zajedništvo, divnu vinsku priču o onome što nas kao ljude čini srećnima. Veliki komadi duvanog stakla posebno su dizajnirani i izrađeniu Češkoj, a cela priča je isprepletana oko radosti vina, pesme i igre, uz nove modele, koji će uz slike i staklo zaokružiti moj stvaralački opus", objašnjava Jelena.

Njeni radovi se mogu videti i u Galeriji Narodnog muzeja u Beogradu, a poseduju ih i mnoge poznate ličnosti kao što su knez Albert od Monaka, bračni par Klinton, Opra Vinfri, porodice Mandela i Cepter, Novak Đoković, kolekcionar Dušan Petrović…