Ilda Šaulić ljubav prema muzici nasledila je od slavnog oca, legendarnog Šabana Šaulića. U njemu je imala oslonac za sve, ali i savete koji se tiču njene muzičke karijere. Sada je otkrila da joj je otac često zamerao što peva samo tužne pesme.

"Moje pesme su sve negde bile tužne, tata mi je uvek govorio 'Ćero imaš li ti neku pobedničku pesmu?!' Uvek su mi pesme bile setne, tužne, uvek nešto patim, ma uvek sam pevala takve pesme. I to je i dan danas tako ostalo, mene takve numere pogađaju i volim ih. Stare emotivne pesme, kao što su numere Vide Pavlović. To je sve velika tuga i emocija, pa ja uz njih mogu da zaplačem uvek, ne zato što to mene lično gađa. Jednostavno volim tu setu kroz pesme iako ne znači da se osećam tužno i loše", ispričala je Ilda i istakla da joj je pesma "Suza" posebno važna.

"To nije pesma koja se tiče muško ženskog odnosa, ali je to sigurno 'Suza' koja je posvećena mom ocu, to je moja najveća tuga definitivno", istakla je za "Grand" i priznala da je za porodicu Šaulić bio posebno dirljiv trenutak kada je u Šapcu otkriven spomenik koji je podignut u njegovu čast. Članovi porodice nisu mogli da sakriju emocije koje su i danas prisutne.

"To je bio zaista emotivan momenat s obzirom da je tog dana bio rođendan mog oca. Bila sam izuzetno tužna i srećna i ponosna jer retko ko može da doživi ovo. Eto postoji jedan spomenik u jednom gradu u Srbiji posvećen njemu, mislim da to mogu samo veliki i posebni ljudi", rekla je pevačica.

Šaban Šaulić nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se 17. februara 2019. godine dogodila u Nemačkoj.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna