Brazilska glumica Klaudija Raja sa 55 godina prirodno je zatrudnela, a sina Luku je donela na svet nakon što je proslavila 56. rođendan. 

Luka je rođen pre nešto više od mesec dana, a glumica i njen 53-godišnji suprug svoju sreću su podelili na društvenim mrežama. 

"Luka je stigao, osvetljava subotu uveče. Stigao je ovde 11. februara, zahtevajući svoj prostor. Popustili smo. Svet je, od tada, drugačiji za našu porodicu. Preplavljeni smo srećom i ljubavlju! Dobrodošao, Luka!", napisala je Klaudija, koja je od tada počela da dobija veliki broj negativnih komentara. 

"Da li je ona detetova baka ili prabaka?", "Izgleda kao dečakova baka", bili su samo neki od komentara.

Klaudija je zatim odlučila da uzvrati na ove reakcije i poručila da nije u redu osuđivati žene koje su u kasnijim godinama rodile decu. 

"Postoji hiljadu načina da se bude majka. U mom slučaju, imati 50 i više godina bio je jedan od izazova, ali vredi razmisliti o tome da danas postoji hiljadu porodičnih formata i toliko drugih oblika majčinske ljubavi. Moramo da zaustavimo ovu maniju osuđivanja ili ograničavanja materinstva drugih žena, jer svaka osoba vidi ovo iskustvo na veoma intiman i jedinstven način", rekla je glumica u videu koji je podelila na Instagramu.

Klaudija, inače, ima i dvoje starije dece, Enca (25) i Sofiju (15).

U vreme kada je zatrudnela sa Lukom, mislila je da je u menopauzi, a ona i njen suprug prethodno su se podvrgli procesu vantelesne oplodnje koji je bio neuspešan.

"Pogledala sam u Boga i rekla: 'U redu. Shvatam. Nije bilo suđeno'", rekla je glumica za brazilske medije i objasnila da je nakon toga prirodnim putem ostala u drugom stanju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna