Zoran Pejić Peja se uspešno oporavlja od operacije na srcu kojoj je podvrgnut početkom februara. Voditelj se nije oglašavao dosad, ali kaže da je intervencija prošla u najboljem redu. Problemi su počeli pre dužeg vremena, kad mu se javio jak bol u grudima.

Ispostavilo se da je dugo trpeo stres zbog čestih putovanja po Evropi gde radi kao voditelj na slavljima. To se odrazilo i na njegovo zdravstveno stanje. 

Kako je ispričala njegova bivša supruga Zlata Petrović, lekari su neko vreme planirali da li će mu ugraditi bajpas ili stent, ali su na kraju odlučili za prvu opciju. Podsetimo, ova intervencija se obavlja kada dođe do suženja ili začepljenja krvnih sudova.

zlata petrovic.jpg
Kurir TV 

Ova začepljenja nastaju sakupljanjem masti, holesterola i kalcijuma koji formiraju masni plak. pribegava se ugradnji bajpasa kako bi se do srca dovela dovoljna količina krvi.  Tada se sa nekog drugog dela tela - iz noge ili ruke - uzima deo arterije i on se ugrađuje tako da premosti začepljeno mesto u aorti.

zoran pejic peja 2-min.jpg
Privatna arhiva 

Kako je ispričala Zlata, ona je razgovarala i s Pejom i s njegovom suprugom Draganom, tako da su svi bili pripremljeni na Pejinu operaciju. Neophodno je da porodica bude spremna na proces oporavka kroz koji će pacijent proći posle intervencije.

zoran pejic peja 4.jpg
Kurir TV 

Kako prenosi Kurir, Peji je sada dozvoljeno da ide kući, a voditelj je poručio da su se lekari šalili s njim i pomogli mu da se, pre operacije, opusti. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna