Za Lepu Brenu kažu da izgleda "nikad bolje", a i ona sama kaže da se tako oseća u poslednje vreme. Redovno nastupa, ali ne preteruje s koncertima i tvrdi da ima sasvim dovoljno vremena za sebe.

Utoliko su se više obožavaoci zabrinuli kad se u medijima pojavila njena fotografija pred jednom bolnicom.

Pevačica se ipak potrudila da umiri sve, izjavom da odlazi samo na rutinske kontrole. Ona je veoma revnosna u tom pogledu, jer je imala različite zdravstvene tegobe, a trombofilija je jedna od najopasnijih.

Nju je otkrila na neobičan način tako što je, na jednom koncertu, primetila da joj joj je desna ruka iznenada postala ljubičastoplava. Pevačicu nije napustila prisebnost, već je samo prebacila mikrofon u drugu ruku, a ugroženu podigla u vis. Po povratku u Beograd, odmah je otišla na VMA.

lepa brena 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Tu su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene", ispričala je pevačica svojevremeno za Story.

Bio je to prvi susret Brene sa trombofilijom. Kaže da je bila u šoku, mada je već imala najrazličitija iskustva sa zdravstvenim tegobama - lomila je obe ruke, imala frakturu kolena. "Trombofilija mora da se drži pod kontrolom i ja sam u potpunosti prilagodila svoj život tome", objašnjava Brena.

Izmenila je ishranu, vodi računa o kilaži i redovno vežba. Upravo padovi mogu biti veoma riskantni za pacijente koji boluju od trombofilije. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna