Mišel Jeo je postala internacionalna zvezda pre 23 godine, zahvaljujući filmu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj". Međutim, trebalo je da snimi još mnogo filmova dok se nije pojavila u ostvarenju "Sve u isto vreme" i osvojila nominaciju, a zatim i nagradu Oskar.

Mišel je postala poznata po efektnim akcionim scenama kakve nikad ranije nisu snimljene. Nekadašnja balerina, pokazala je da borbene veštine mogu izgledati kao ples.

Svojom odlukom je ova glumica kinesko-malezijskog porekla napravila i četiri godine dugu pauzu u karijeri. Udala se za Diksona Puna, juvelira iz Hong Konga i rešila da se posveti braku. Tvrdila je da muž nije vršio pritisak na nju, već se ona nije osećala spremnom za "multitasking" - da snima filmove i bude predana supruga i domaćica.

misel jeo 0760375694-min.jpg
Profimedia 

Međutim, pokazalo se da ne može da začne i rodi decu. To je bio razlog za njenu novu odluku - da se razvede i vrati filmu. "Nisam želela da se moj odnos s mužem ispuni gorčinom deset godina kasnije", kazala je u jednom intervjuu.

Filmska industrija ju je dočekala širom raširenih ruku, ali zahvaljujući neobičnoj lepoti, dobijala je i brojne druge ponude. Saradnja sa "Ferarijem" ju je odvela u Šangaj gde je srela Žana Toda, simpatičnog Francuza čeličnoplavih očiju.

zan tod 0612909168-min.jpg
Profimedia 

Baš te oči i njegov nedoljiv humor su osvojile srce lepe Mišel. Nekada reli vozač, a zatim predsednik Međunarodne automobilske federacije, Žan je partner prve oskarovke azijskog porekla još od 2004. godine. Imaju četiri kuće - u Parizu, u jednom selu u Francuskoj, u Kuala Lumpuru i u Hong Kongu.

misel jeo i zan tod 0757296786-min.jpg
Profimedia 

"Za mene je dom tamo gde je Žan", kaže Mišel ne skrivajući koliko je odana svom partneru. Najnovija vest je da se ona i njen momak spremaju na venčanje, a svi s pažnjom iščekuju kad će se to dogoditi. Više njihovih slika pogledajte u galeriji. 

Profimedia U ljubavi sa dugogodišnjim partnerom Žanom Todom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna