Sinoćna ceremonija 95. dodele nagrade Akademije filmskih umetnosti i nauka Oskar prošla je  u znaku filma “Sve u isto vreme” Danijela Šejnarta i Danijela Kvana, ali i Brendana Frejzera koji je osvojio nagradu za otelotvorenje gojaznog Čarlija u filmu “Kit”.

"Zahvalan sam Darenu Arofonskom što mi je dao nov kreativni život i što me je ukrcao na brod 'The Whale'. U ovom poslu sam 30 godine i stvari nisu krenule u najboljem smeru. Hvala vam na ovom priznanju", rekao je emotivni Frejzer.

Glumac se 2022. godine pojavio u sporednoj ulozi u filmu "No sudden movie", dok je "Whale" prvi film od 2013. godine u kojem igra glavnu ulogu. On je bio godinama u medijskog ilegali, a razloga da se povuče imao je mnogo. Ipak, okidač je bio "depresivni indcident" koji mu se dogodio 2003. godine. Naime, glumac je tada optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara Filipa Berka za zlostavljanje. Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi i u tome gotovo uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta".

"Bilo mi je loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi je knedla u grlu. Mislio sam da ću zaplakati", otvorio je dušu glumac, priznavši da je ovo ostavilo trajne posledice na njega zbog čega se borio i sa brojnim zdravstvenim problemima. O incidentu je u prvom trenutku rekao samo svojoj supruzi.

Životna priča Brendana Frejzera
Profimedia 

"Nisam hteo da se raspravljam s ljudima u vezi sa tim kako se osećam, ili da to postane deo moje biografije. Postao sam depresivan. Krivio sam sebe i bio sam očajan jer sam sebi govorio 'nije to ništa, tip me je samo dodirnuo'. Leto je prošlo i ne mogu da se setim na čemu sam radio sledeće, rekao je glumac i dodao da ga je taj incident naterao da se povuče i da se oseća nepoželjno. Četiri godine kasnije se razveo od Afton Smit sa kojom je u braku dobio troje dece, za koju je plaćao alimentaciju u iznosu od milion dolara godišnje.

Gotovo sedam godina bio je po bolnicama,a zdravstveni problemi ostavili su trag i na njegov fizički izgled. Razveo se, a 2016. godine preminula mu je majka.

"Sahranio sam majku. Mislim da sam bio ožalošćen, ali nisam znao šta to znači", rekao je glumac koji je rođen 3. decembra 1968. godine.

Životna priča Brendana Frejzera
Profimedia 

Publika širom sveta glumca najbolje pameti po ulozi avanturiste Ričarda O'Konela u filmu "Mumija".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna