Lejla Kašić, producentkinja emisije "Dnevnica" na Radio televiziji Crne Gore, optužila je Ramba Amadeusa za sek*ualno uznemiravanje. U objavi na svom Instagram profilu, ona je navela da se sve dogodilo posle snimanja emisije. 

"Juče sam na snimanju epizode ‘Dnevnica‘ doživela s*ksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus", navodi Lejla Kašić.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici emisije "Dnevnica" prethodnog dana su objavljene dve fotografije sa snimanja u Herceg Novom. Na jednoj se vidi samo Rambo Amadeus, a na drugoj celokupna ekipa s njim, uključujući i Lejlu.

Ona u svojoj objavi tvrdi da je na kraju "nazvana ludačom i glupačom" što je nedopustivo. "Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari", objavila je Kašićka na Instagramu.

Ona apeluje da žene više ne ćute na s*ksualno uznemiravanje. "Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?", napisala je Lejla Kašić.

Vladan Otašević, autor i urednik emisije "Dnevnica", kaže da su na kraju snimanja svi iz ekipe saznali šta se desilo.

"Neprijatno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Takvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i renomea. Razumem koleginicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje. Posebno prema ženama", kazao je Otašević za Blic.

"Svako treba da odgovara za svoje postupke, a javne ličnosti imaju posebnu javnu odgovornost. Rambovo ponašanje tokom snimanja i na završetku snimanja emisije, kada se i desio ovaj incident, nije bilo isto", rekao je urednik i istakao kako ne razume njegov postupak.

"Ali kao urednik i autor emisije koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu da javno kažem da to što se dogodilo osuđujem i smatram da ni jednoj ženi nešto slično ne sme da se dogodi. Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti", rekao je Vladan Otašević.

Tekst: Lepa&Srećna