Kako žene reaguju na prevaru, kako se osećaju kad za nju saznaju i da li bi trebalo da je oproste, bile su teme razgovora Snežane Dakić i Zorane Šulc, sa Marijom Popović u njenoj emisiji "RTS Ordinacija". Branislava Pavlović, klinički psiholog i terapeut, dala je savete svim damama koje dožive sličnu sudbinu, kao i savete za opraštanje preljube.

"Znala sam da me muž vara", ispričala je Zorana Šulc. "Bio je moćan u svom poslu, a muškarci koji su moćni privlače druge žene. Što je više zarađivao, znala sam da je još privlačniji. "Kadgod sam dobila neki divan brilijant, znala sam da je to izraz griže savesti.

Spisateljica tvrdi kako nisu imali problema u braku, kao i da su im intimni odnosi su "bili OK". "Bila sam povređena, naročito što sam saznala za preljubu tako što je devojka prišla u kafani, pred društvom i kazala - `spavala sam s vašim mužem`."

zorana sulc-min.jpg
Youtube / RTS Ordinacija 

Zorana kaže da je u njoj "proradila balkanska krv" pa je mužu slupala mercedes, a vrlo brzo nakon toga se zaljubila u drugog. "Danas to ne bih uradila. Ostala bih sa mužem, porodica je važnija", kaže ona.

, jer je važno ostati u dobrim odnosima sa bivšim partnerom. Branislava Pavlović kaže da pomirenje moguće ako partner spreman da prihvati svoju odgovornost.

branislava pavlovic-min.jpg
Youtube / RTS Ordinacija 

"Treba oseti vašu bol, da bude spreman na potpuni prekid sa trećom osobom, a onda i da se počne sa rešavanjem problema koji su postojali i pre prevare."

Prema njenim rečima, ako se preljubnik ponaša hladno i neempatično prema vama, ako krive vas za svoje postupke, to nisu dobri pokazatelji za nastavak odnosa. Branislava kaže da, posle opraštanja i uspešnog pomirenja, parovi "izađu" bolji - godinu, dve ili tri nakon krize.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna