Kralj Čarls Treći je uporno molio majku da njegovoj ženi dodeli titulu kraljice umesto "kraljice supruge" kako se očekivalo da oslovljavaju Kamilu Parker prema protokolu. Od udaje za princa koju je Elizabeta jedva odobrila, bivša ljubavnica je nosila titulu vojvotkinje od Kornvola.

"Neumorno je pritiskao kraljicu Elizabetu punih 17 godina", tvrdi Kristofer Anderson, autor knjige "Kralj: Život Čarlsa Trećeg". "Molio je da je prihvati kao kraljicu umesto što će dobiti titilu samo kao supruga."

Prema Andersonovim rečima, Elizabeta nije na to pristala sve do kraja života. Samo nekoliko meseci pre nego što je umrla u septembru 2022. godine, kraljica je izrazila "iskrenu želju" da se Kamili (75) dodeli titula kraljice supruge. Čak je i ta vest je bila šokantna za sinove Lejdi Dajane - prinčeve Vilijama i Harija. U očima javnosti, titula kraljice je, na neki način, "oteta" upravo prvoj Čarlsovoj ženi.

kralj carls kamila parker 0758130615-min.jpg
Profimedia 

Anderson, međutim, tvrdi da će poslednja želja kraljice Elizabete biti pogažena. "Odmah posle krunisanja, Kamila gubi titulu kraljice supruge kako su je oslovljavali od Elizabetine smrti. Počeće da Kamilu oslovljavaju titulom kraljice", tvrdi pisac.

kralj carls kamila parker 0724153303-min.jpg
Profimedia 

Ova promena je već i zvanično najavljena kad je Kamilina humanitarna organizacija preimenovana tako da se umesto "Čitaonice vojvotkinje od Kornvola" zove "Kraljičina čitaonica".

Čini se da je takvo rešenje mnogo prostije, navode u britanskoj štampi. Udajom za Čarlsa postala je supruga, kad on bude kralj, i ona će biti kraljica, pišu mnogi. Podsetimo, krunisanje je zakazano za 6. maj.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna