Ljubomir Bandović je jedan od najcenjenijih glumaca srednje generacije, a razlog za to su njegove impresivne uloge u kojima se "daje" do poslednjeg atoma. Zbog ubedljive glume desila mu se čak i jedna neprijatnost u stvarnom životu, jer su ga na granici prepoznali kao "agresivca".

Povod za to je bila uloga u filmu "Neko me ipak čeka". U trećoj priči ovog omnibusa, partnerka mu je Nada Šargin. Njihova bračna priča je veoma teška, ispunjena nasiljem.

"Bio sam neki muž alkoholičar, agresivac", ispričao je Bandović u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV. "Dovedem kolegu pa dete najedem papirima jer voli da crta, nju silujem, a ona mene ubije. Za takve uloge se ne spava dve noći", odaje Ljubomir tajne glumačkog zanata.

ljubomir bandovic 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Kaže da je to posebno teško kad je glumac prijatelj sa kolegom ili koleginicom s kojom igra. "Nada i ja smo dobri drugari", kaže Bandović, a onda objašnjava šta je najteže u ovoj situaciji: "Ta grubost koju moraš da predaš, a ona da prihvati".

Glumac veruje da je službenica na carini pri jednom odlasku u Brčko pripisala i njemu lično te osobine, jer je "stegla zube" kad ga je prepoznala. Ništa neobično za glumce koji efektno i uverljivo odigraju ulogu negativca.

Podsetimo, Bandovića publika voli i zbog uloga u serijama "Vojna akademija", "Čizmaši", "Vratiće se rode" i "Južni vetar", kao i u filmovima "Pad u raj", "Konji vrani", "Žena sa slomljenim nosem" i mnogim drugim. U dosadašnjoj karijeri je odigrao na stotine predstava, a neke od njih su mu donele i prestižne glumačke nagrade, poput nagrade Zoran Radmilović i nagrade za najboljeg glumca u predstavi na 31. "Borinim pozorišnim danima" u Vranju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna