Kralj Čarls III rešio je ozbiljno da sreže troškove. On ima viziju o smanjenoj monarhiji što će odrediti i sudbinu princeze Šarlot, a pre toga rešio je da sa budžeta skine brata, vojvodu od Jorka. Naime, Endru bi mogao da izgubiti svoj luksuzni dom u Vindzoru ako mu njegov brat, kralj Čarles III ukine finansiranje. Endru nema dovoljno novca da bi pokrio troškove održavanja ogromnog zdanja "Rojal Lodža", a svojim je poznanicima, prema saznanju britanskih tabloida, rekao da će morati da se iseli do septembra.

Rojal Lodž je vila s 30 soba, smeštena na 98 hektara u Vindzoru, u kojoj Endru živi od 2003. godine. On vreme provodi jašući konje i uz televiziju, a tu živi i njegova bivša supruga Sara. Vojvoda od Jorka treći je kraljičin sin, deveti je u redu za tron. Ima dve ćerke, princezu Beatris i princezu Judžini. Endru se povukao iz javnog života 2019. nakon intervjua za "Newsnight BBC-a" u kom su ga dovodili u vezu sa milijarderom i pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Odstupio je s kraljevskih dužnosti, a do kraljičine smrti primao je oko 249.000 funti godišnje. Ipak, kralj Čarls neće biti tako velikodušan, pa je najavio drastične rezove.

Endru je 20 godina služio Kraljevskoj mornarici,  i kao pilot helikoptera tokom Foklandskog rata 1982. godine. Takođe je komandovao brodom za protivminsku borbu HMS Cottesmore.

Kralj Čarls smanjuje troškove
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna