Današnji dan, 19. septembar, ostaće zabeležen u istoriji. Kraljica Elizabeta Druga sahranjena je na spektakularnoj ceremoniji, a celo Ujedinjeno Kraljevstvo odalo joj počast. U Londonu je sunčan dan, pa je poslednji ispraćaj kraljice bio veličanstven.Vodilo se računa o svakom detalju, a vladarku su na večni počinak ispratili i njeni voljeni konji i psi.

Kraljica Elizabeta je obožavala životnje, imala je više od sto rasnih konja. Nije propuštala trke u Askotu, a u šetnji su je uvek pratili njeni psi.

Dva psa koje joj je poklonio mlađi sin Endrju kada je prošlog aprila preminuo princ Filip, da joj prave društvo, Muik i Sendi strpljivo su čekali da svoju vlasnicu pozdrave poslednji put. I kraljičin konj Ema, takođe je ispratio povorku tokom duge šetnje.

Sahrana kraljice Elizabete
Profimedia 

Mnogo se spekulisalo o tome šta će se dogoditi sa voljenim psima kraljice Elizabete a prema pisanju britanskih medija o njima će brinuti vojvoda od Jorka i princ Endrju i njegova bivša supruga Sara, vojvotkinja od Jorka.

Kraljevska biografkinja Peni Džunor u svojoj knjizi je napisala da je kraljica bila stidljiva i da su joj psi bili način da se zbliži sa drugim ljudima.

"Ako situacija postane prekomplikovana, kraljica će bukvalno samo da izađe i povede pse sa sobom. Priča se da su princu Endrjuu bile potrebne tri nedelje da se probije od pasa kako bi saopštio majci da je njegov brak sa Sarom Ferguson u krizi", piše ona.

Pogledajte još fotografija sa sahrane kraljice Elizabete Druge.

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete