Ruška Jakić zagovornik je teorije da decu treba puštati da sami prave svoje izbore, o kom god segmentu života da je reč. Ona je ponosna na to kako je odgajila ćerku Anu, a na prvom mestu joj je da je njena naslednica srećna.

"Najvažnije mi je da moja ćerka bude srećna. Možda se meni njen muž ne dopada, ali kakve veze ja imam sa tim. Ja je samo pitam da li je srećna, to mi je najvažnije. Od suviše ambicioznih roditelja stvaraju se nesrećna deca. Decu treba pustiti da biraju svoje zanimanje i naravno svog partnera", iznela je Ruška svoje mišljenje u emisiji "150 minuta" na TV "Prva" i dodala:

"Moja ćerka kaže da je srećna i zahvalna Bogu što sam joj ja majka. Meni je najvažnije da je ona srećna i da bira svoj put."

Ruška Jakić o bivšem mužu
ATA / Antonio Ahel 

Voditeljka, koja se tri puta udavala, je istakla i da smatra da roditelji danas ne pronalaze dovoljno vremena za svoju decu, kao i da svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke.

"Decu treba slušati, za decu mora čovek uvek da ima vremena. Poruka roditeljima je - pustite decu da ona biraju. Postoje usponi i padovi, da li mi sami birali ili nam birali roditelji, ali svako treba sam da snosi odgovornost, a ne da kažemo 'moja mama je kriva što sam ja nesrećna'", zaključila je Ruška u pomenutoj emisiji.

Ruška Jakić o bivšem mužu
Printscreen/ YouTube Grand Magazin TV Grand 

Voditeljkina ćerka Ana Nadeždić, inače, sa suprugom živi u Italiji gde ima licenciranu firmu za lajfkoučing i drži seminare i treninge.

"Moja mama Ruška mi je uvek bila oslonac i sigurnost, uvek je poštovala moje odluke i podržavala me u mojim životnim izborima. Mislim da je to jedna od najvažnijih stvari koja je doprinela da u ovom trenutku budem presrećna životom koji sam izabrala. Bavim se poslom koji obožavam, imam predivan odnos sa mojim mužem koji je zasnovan na poštovanju i vernosti", rekla je svojevremeno Ana za domaće medije. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna