Izdaje, obećanja, otkrivanja tajni i neočekivani savezi pletu se kao mreža oko naše Mate Hari koju je na filmskom platnu i malom ekranu dočarala Jovana Stojiljković.

Sudbina Vere Pešić raspliće se pred gledaocima vikendom na RTS-u, a uz Jovanu su zapažene uloge ostvarili i mnogi drugi glumci. Vladimir Aleksić je privukao pažnju publike ulogom Hajnca, Nemca iz Ministarstva propagande Trećeg rajha.

"Pročitao sam scenario za jedan dan, zato što je priča stvarno dobra i zanimljiva, i sviđa mi se", rekao je Vladimir Aleksić gostujući u emisiji "Šarenica". Drago mu je što je serija tako gledana, a za svoj lik kaže da mu se dopalo što nije koncipiran u "crno-belom" maniru.

"Njegov" Hajnc je homoseksualac, pa mora da skriva zabranjenu ljubavnu vezu sa umetnikom Leonidom. U slučaju da ga Nemci otkriju, "ne gine" mu likvidacija. Kada ga Vera otkrije, moli je da njegovu tajnu nikom ne kaže.

vera pesic jovana stojiljkovic-min.jpg
Youtube / RTS Prikazuje 

Ona pristaje, ali ubrzo bude primorana da zatraži zauzvrat pomoć. Nudi mu da se venčaju, da je on štiti, a ona krije njegovu tajnu.

U tom trenutku, snimljena je scena u kojoj Jovana "prosi" Vladimira i kaže mu "ti moraš da me oženiš". Njegov lik Hajnc odgovara: "Draga, mislio sam da ovo nikad nećeš pitati". Oduševljen, on je poljubi! Upravo ova scena je Vladimiru jedna od omiljenih, a evo i zašto.

"Taj poljubac uopšte nije bio u scenariju. Ja sam samo rekao na snimanju Jovani: "Jovana, uradiću ću na kraju scene nešto, samo nemoj da se iznenadiš."

Onda smo odigrali scenu, rekao sam "draga, mislio sam da ovo nikad nećeš reći" i onda sam je uzeo i poljubio. To je bio jedan jedini put. I ona mi je rekla `ti nisi normalan`", završio je Vladimir.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna