Karijera Jovana Memedovića traje duže od dve decenije i za to vreme voditelj je izgradio status omiljenog tv lica. Osmislio je emisiju "Svet lova i ribolova", koja je postala zanimljiva mnogima. To će kasnije postati "Sasvim prirodno". Prepoznatljiv je, profesionalan, harizmatičan, a malo ko zna kako je popularni voditelj započeo karijeru.

Zakucao na pogrešna vrata

"Kao nezaposlen si na birou, mislim da to pravilo još važi, i dužan si da svaka tri meseca dođeš da se javiš referentu, on upiše tvoje vreme koje provodiš kao nezaposlen i tu ti raste neki broj poena ili bodova. U slučaju konkursa za radni odnos onaj koji ima više bodova bude primljen", pričao je Memedović jednom prilikom.

Ušao je u kancelariju Službe za zapošljavanje samo da se javi, kako je tada bila obaveza, a nabasao je na konkurs za RTS. Primljen je kao honorarac na televiziji i tek posle mnogo godina dobio stalan posao. 

"Jednog dana dolazim da se javim u sobu 101, kad ono pedesetoro ljudi stoji u redu. Ne znam o čemu se radi, gledam, preskočim sve njih, uđem na vrata, vidim tu ženu referentkinju i pitam je: 'Kod vas da produžim bodove?' A ona: 'Ne, ne, ovo je konkurs za televiziju, idite na druga vrata.' Ja odem na druga vrata, tu su bila dva čoveka, kad evo ti ga taj jedan, dolazi i pita me: 'Izvini, šta si ti završio”, ispričao je popularni voditelj.

"Ja kažem završio sam DIF. 'Vidi, ovde smo napravili interni konkurs za Jutarnji program RTS-a, pa ako te interesuje, dođi da porazgovaramo. Nismo računali na nekog difovca, ali možda bi mogao ti, videćemo...'. Ja odem, razgovaram sa njima, kaže: 'Dobro, ajde, treba nam pet'. Već sam bio i zaboravio na to kada su mi se u ponedeljak javili: Ako biste došli, mi smo se odlučili za vas”. To je bilo bez ikakve pripreme, sudbina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna