Za Blanku Palomu kažu da je jedna od retkih koje su se odlučile na rizik da krenu u takmičenje za Evroviziju sa neobičnom pesmom u koju zaista veruju. Po tome, španska predstavnica mnoge podseća na našu Konstraktu, koja je zabeležila ogroman uspeh iako njen nastup nije nimalo ličio na evrovizijske šablone. 

Svedena melodijska linija, efektan nastup, jednostavni, ali upadljivi kostimi, pa čak i tapšanje koje prati pevačicu, sve to kao da na neki način povezuje Blanku i Konstraktu. I jedna i druga pesma mnogima deluju kao nešto što "ne može da prođe" u Evropi. Međutim, mnogima deluju baš kao "prava stvar".

Španija ove godine šalje na takmičenje lepoticu koja voli flamenko i koja je, zahvaljujući vatrenoj numeri, pobedila na njihovom nacionalnom izboru pre dva dana.

Blanka ima 33 godine i ovo je drugi put da se takmiči za mesto predstavnika Španije. Izuzetan vokal, energičan nastup i odlična koreografija prateće plesne grupe već su ostavili utisak na tviteraše koji, poslovično, prate kandidate za Eurosong. Mnogi je proglašavaju favoritom pa čak i sigurnim pobednikom.

blanka paloma evrovizija
Youtube / Eurovision Song Contest 

Da li je Evropa spremna za flamenko? Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, i oni koji ne razumeju o čemu Blanka peva, dobro će to osetiti.

Pesma "Eaea" je posvećena dubokoj ljubavi prema detetu, a lepa Španjolka je posvećuje baki od koje je nasledila ljubav prema tradicionalnoj muzici svoje zemlje. Poslušajte je!

Tekst: Lepa&Srećna