Lisa Mari, jedino dete pokojnog Elvisa Prislija, preminula je 12. januara 2023. godine, u 54. godini. Pretpostavlja se da je uzrok smrti bio srčani zastoj, zbog čega je u njen dom pozvana hitna pomoć.

Bivši muž Deni Kio koji je s njom živeo, davao joj veštačko disanje i pokušavao da je vrati u život, ali nije uspeo. Dok se istraga i dalje vodi kako bi se povrdio uzrok smrti, počela je bitka oko Lisine imovine.

Njena majka Prisila Prisli je na sudu osporila izmenu dokumenata kojima je izbačena iz upravnog odbora Lisine zadužbine. Ova izmena je nastala 2016. godine, a majka o njoj nije ništa znala.

Lisa je iz odbora izbacila i tadašnjeg menadžera Berija Sigela, za kojeg je tvrdila da je loše upravljao zadužbinom. Tada je zatražila da, u slučaju njene smrti ili nesposobnosti za odlučivanje, u ovom odboru budu njena deca Rajli i Bendžamin Kio.

prisila prisli lisa mari rajli 0701653631-min.jpg
Profimedia 

Podsetimo, sin je izvršio samoubistvo 2020. godine, tako da je preostala samo ćerka Rajli u upravnom odboru zadužbine. Ona je, inače, osnovana da bi se upravljalo imovinom ostalom nakon smrti "kralja rokenrola" Elvisa Prislija. 

elvis prisli lisa mari 0750612182-min.jpg
Profimedia 

Nije poznato kolika je ona zapravo bila, neke procene govore da je reč o 100 miliona dolara, dok drugi kažu da je nasledstvo već bilo prilično "načeto". Međutim, Lisa Mari je za gubitke krivila menadžera Sigela i zbog toga ga čak i tužila. Štaviše, podnela je bila tužbu i protiv svoje majke, s obrazloženjem da je dobijala stotine hiljada dolara, a da u zadužbini nije obavljala baš nikakve poslove.