Čarls Treći će i zvanično postati kralj početkom maja, a sve zanima da li će na krunisanje biti pozvan princ Hari sa suprugom Megan Markl. Navodno, budući kralj želi da vidi mlađeg sina na ovom važnom životnom događaju, i zadužio je nadbiskupa kenterberijskog da razgovara sa Harijem.

Ipak, Vilijam je izričito protiv i strahuje da bi Hari i Megan ovaj trenutak mogli da iskoriste da privuku pažnju na sebe. Zbog svih dešavanja i reakcija koje je izazvala knjiga princa Harija, Čarls razmišlja o televizijskom intervjuu uoči krunisanja. Kralj navodno veruje da bi odsustvo Harija i Megan na krunisanju bila veća smetnja od njihove prisutnosti, pa je spreman na ustupke kako bi ih ubedio da dođu na svečanu ceremoniju.

Vilijam sa druge strane strahuje da će njegov brat poželeti da skrene svu pažnju na sebe. Upućeni izvori tvrde da bi Hariju moglo da bude ponuđeno da on i Megan zadrže titule ako dođu na krunisanje njegovog oca.

Krunisanje kralja Čarlsa održaće se na dan kada njegov unuk bude slavio četvrti rođendan. Naime, potvrđeno je da će britanski kralj Čarls Treći biti krunisan 6. maja 2023. godine, a to je datum na koji je 2019. rođen kraljev unuk Arči Harison, sin princa Harija i Megan Markl.

kamila parker boulz kralj carls 0721845277.jpg
Profimedia 

Datum je određen u dogovoru sa crkvom i vladom, a iz Bakingemske palate je rečeno da će krunisanje britanskog kralja Čarlsa Trećeg, koji je na čelo britanske monarhije stupio nakon smrti svoje majke Elizabete Druge 8. septembra, sadržati elemente ceremonija krunisanja prethodnih monarha, ali i da će ukazati na ulogu monarhije u savremenom dobu. Na istorijskog cereminiji će biti krunisana i Kamila, kraljica supruga.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna