Kako je službeno potvrđeno, umesto početkom juna, Čarls Treći će i zvanično postati kralj početkom maja, i to na datum koji ima posebno značenje za njegovog mlađeg sina, princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl. Nije poznato da li je ovo urađeno slučajno ili namerno, ali krunisanje kralja Čarlsa održaće se na dan kada njegov unuk bude slavio četvrti rođendan. Naime, potvrđeno je da će britanski kralj Čarls Treći biti krunisan 6. maja 2023. godine, a to je datum na koji je 2019. rođen kraljev unuk Arči Harison, sin princa Harija i Megan Markl.

Datum je određen u dogovoru sa crkvom i vladom, a iz Bakingemske palate je rečeno da će krunisanje britanskog kralja Čarlsa Trećeg, koji je na čelo britanske monarhije stupio nakon smrti svoje majke Elizabete Druge 8. septembra, sadržati elemente ceremonija krunisanja prethodnih monarha, ali i da će ukazati na ulogu monarhije u savremenom dobu. Na istorijskog cereminiji će biti krunisana i Kamila, kraljica supruga.

Poslednje krunisanje je održano za kraljicu Elizabetu II u junu 1953. godine, a kralj Čarls će biti najstariji krunisani monarh. Još uvek se nagađa da li su Megan i Hari uspeli da izgleda odnose sa ostatkom porodice, a nedavno je javnost saznala koji nadimak je Čarls dao svojoj snaji. On ju je zvao"Tungsten" zbog, kako se navodi, njene čvrstine i otpornosti, a radi se o hemijskom elementu koji se još naziva volfram. Čarls je svoju snaju tako zvao dok je sa Harijem živela u palati, a nije poznato da li je svoje mišljenje promenio.

Megan i Hari
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna