Vanesa je svog budućeg muža upoznala kad je imala samo 17 godina. Šest meseci kasnije, Kobi Brajant joj je ponudio brak, a ona rekla "da". Posle 19 godina zajedničkog života, otrgla ga je smrt, a u stravičnoj nesreći je stradala i njihova ćerka Đijana.

Danas je tužna godišnjica od njegovog odlaska. Na dan 26. januara 2020. godine, kada se srušio helikopter u kojem su bili, slavni košarkaš je pratio svoju 14-godišnju naslednicu na utakmicu u Kaliforniji. Njihova smrt je potresla čitav sportski svet, a majka i supruga Vanesa je saznala za nesreću na najstrašniji način.

Ona je dobila informaciju od porodične advokatice da se dogodila nesreća, ali joj je rečeno da ima i preživelih. Bilo je vesti da su među njima baš Kobe i Đana. Nažalost, onda su stigli i prvi izrazi saučešća, a sledile su na stotine njih. Za smrt muža i oca svoje četvoro dece Vanesa je saznala preko društvenih mreža.

vanesa brajant 0516265082-min.jpg
Profimedia 

Da sve bude još strašnije, podeljene su i fotografije snimljene na licu mesta. Ispostavilo se da su one, najverovatnije, procurile preko članova ekipe hitne pomoći.

Vanesa je tužila okružne vlasti zbog ove teške zloupotrebe situacije i kršenja prava na privatnost, a nije ni specificirala koliko novca traži za odštetu. Kad je sudija odredio da to bude 16 miliona dolara, nadležni su, navodno, odahnuli. Bojali su se da bi ova suma mogla biti višestruko veća.

Brajantova udovica je ovu sumu donirala fondaciji kojom upravlja, a koju je osnovala zajedno sa mužem. Procenjuje se da bivša manekenka ima imovinu vrednu oko 600 miliona dolara.

Tekst: Lepa&Srećna