Maja Odžaklijevska život je podredila unuku, kada je pre devet godina ustanovljeno da ima autizam. Luka sada ima 13 godina, ali još uvek nije progovorio. Pevačica se, kako bi on imao mir, preselila van grada.

"Savršeno mirno živim, ustanem ujutru oko pola šest, gledam izlazak sunca, u poljane, nahranim svoje životinje. Sednem i pijem kafu, niko me ne maltretira i to je divno. Nema saobraćaja, nema gužve, zvrndave telefona svako malo, imam svoje vreme i želim da uživam u tome. Izolovana sam na selu i to mi prija. Imam zeku, macu, kucu, ptičice, svašta nešto. Nemam još domaće životinje jer za to treba više angažovanja, ali možda ću ih imati, ako bog da", rekla je Maja i priznala da joj je najveća želja da Luka progovori.

"Jeste, njemu je mir bio preko potreban. Dobar je, raste, u pubertetu je, hormoni rade, on je razuzdan, kao žiškica, što je i normalno za dete od 13 godina. Divan je, jedina je muka što ne govori još uvek, iskreno se nadam da hoće, neki su progovorili, neki nikada nisu i to mi je najveća želja", rekla je pevačica koja je svojevremeno objasnila šta ju je navelo da posumnja da Luka ima ovu dijagnozu.

"Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje. Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve", opisala je pevačica stanje svog unuka:

Maja je priznala da joj je jubilarni pedeseti rođendan jako teško pao i da je plakala smatrajući da ništa nije postigla.

Maja Odžaklijevska o unuku koji ima autizam
ATA Images/Antonio Ahel 

"Za mnogo toga ili vam je potrebna nenormalna podrška da biste nešto postigli ili zaokružite priču pa znate da ste postojali. Kada sam punila 50 godina, taj dan sam plakala, prijateljice su me pitale zašto plačem, rekla sam im da pola veka živim, a ništa postigla nisam, jao kako su krenule da me grde. Nabrajale su mi šta sam sve postigla i onda sam se malo sabrala, nisam nezadovoljna, ali znam da sam mogla i više i onda pomislim da mi je malo ovaj jedan život", ispričala je za "Blic" pevačica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna