Knjiga princa Harija pod naslovom "Rezerva" privukla je ogromnu pažnju, pre svega zbog brojnih optužbi koju je izneo na račun porodice. Skoro svi su se našli na udaru.

Kamilu je optužio da je "pravo zlo", princa Vilijama da ga je fizički napao i povredio, a Kejt Midlton optužio da je uznemirila Megan samo nekoliko dana uoči svadbe i to zbog obične dečije haljinice. 

Sad su u medijima počele da se pojavljuju i one priče koje se tiču kraljice Elizabete. Nju je Hari morao da pita za dozvolu pre nego što bi uopšte zaprosio Megan.

megan markl i princ hari 0366769450-min.jpg
Profimedia 

Da bi obavio ovu dužnost, Hari je odabrao izlet u Sandringemu, čekajući da kraljica bude dobro raspoložena. Ostali su nasamo, on joj je rekao koliko voli Megan i da bi želeo da se njome oženi. Priznaje da mu je hiljadu misli prolazilo kroz glavu.

"Rekli su mi da moram da tražim tvoju dozvolu pre nego što je zaprosim", kazao je Hari kraljici. Prema navodima u knjizi, njen odgovor ga je ostavio u velikoj dilemi.

"Moraš?" pitala je kraljica kratko. "Tako su mi rekli", odgovorio je Hari. Nastala je pauza.

princ hari 0325140820-min.jpg
Profimedia 

"Pa onda, pretpostavljam da ja moram da kažem - da", rekla je Elizabeta. 

Hari je bio potpuno zatečen ovakvim odgovorom. "Nisam razumeo. Da li je to rekla sarkastično?  Ironično? Namerno je ostala nejasna? Ili se samo malo zabavljala igrom reči?

Nisam nikad dotad čuo baku da se igra rečima i ovo bi bio neverovatno bizaran trenutak da to počne da radi. Da ne pričam koliko bi to bilo neprikladno. A možda prosto nije mogla da odoli, kad sam već ja tako nesrećno upotrebio reč "moram".

Dok je tako stajao i pokušavao da odgonetne šta mu ona govori, odjednom je "shvatio" da je to njen potvrdan odgovor. "Zahvalio sam joj i kazao da je to divno", priča Hari u svojoj knjizi.

Sad je mogao da počne da planira veridbu i da se pozabavi vereničkim prstenom. Odabrao je dva dijamanta iz kolekcije princeze Dijane i dodao mu jedan iz Bocvane koju je toliko voleo.

megan markl prsten 0356626281-min.jpg
Profimedia 

Prosidba je "pala" jedne večeri u kući u okviru Kensingtonske palate u kojoj je par živeo. "Megan je pekla piletinu, a ja sam odlučio da otvorim šampanjac", piše Hari. "To me je odalo."

"Ti nikad ne piješ šampanjac, kojim sad povodom?", pitala je Megan. "Ne znam, stoji mi tu", odgovori je Hari. Dok je spremao sve u dvorištu, čuo je Megan kako priča s prijateljicom preko telefona.

megan markl 0365861574-min.jpg
Profimedia 

Čak je i snimala svoj razgovor! "O bože, Džes, desiće se. Desiće se. Rekao mi je da ne virim."

Romantična slika koju je par objavio u dokumentarcu snimljenom za Netflix pokazuje kako Hari kleči na ćebetu, držeći kutijicu sa prstenom. Pred njim je bio buket belih ruža...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna