Mirko Šijan, sin pevačice Goce Božinovske, i njegova supruga Bojana Rodić danas su postali roditelji još jednog dečaka. Bojana se u prepodnevnim satima porodila u GAK "Narodni front", gde je primljena jutros oko 5 sati, a porođaj je prošao u najboljem redu.

Ponosni roditelji drugom sinu dali su ime Vukan, čije značenje dolazi od imenice vuk. U vreme kada se verovalo da imena imaju magijsko dejstvo, dečaci su dobijali ime Vuk ili Vukan da bi roditelji zastrašili "zle duhove" imenom deteta i tako ga sačuvali od bolesti i umiranja.

Porodila se Bojana Rodić ona i Mirko Šijan dobili drugo dete
ATA / Antonio Ahel 

Vremenom, simbolika imena se menjala, pa se tako danas može čuti da je Vukan "onaj koji je uvek spreman da sačuva i zaštiti druge".

Vukan se pominje i u zapisu iz 1089. godine sa prostora Kijevske Rusije, dok je u Mađarskoj ovo ime počelo da se pominje nekoliko vekova kasnije, a Mađari su ga "prevodili" kao "čoveka kojeg vodi slepa vera", odnosno onog koji je odan i privržen.

goca bozinovska unuk
ATA / Antonio Ahel 

Na društvenim mrežama odmah su se oglasili Mirko i njegove sestre Jelena i Zorana, a sreću ne krije ni baka Goca Božinovska u čijem domu u Surčinu je danas duplo slavlje, budući da je unuk stigao baš na njen 58. rođendan.

"Presrećna sam. Nema lepše sreće od ove. Dobila sam unuka na svoj rođendan", rekla je uzbuđena pevačica za "Kurir".

Podsetimo, starijeg sina Zorana par je dobio u avgustu 2021. godine, a u septembru ove godine su se venčali i upriličili veliko svadbeno slavlje. Neke od fotografija sa svadbe Bojane i Mirka pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/miss.rodic Svadba Bojane Rodić i Mirka Šijana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna