Glumica Tanja Bošković tokom čitave karijere odbijala je da snima reklame, iako joj je za to, kako kaže, nuđen veliki novac. Sada otvoreno govori da ne podržava kolege koje učestvuju u takvim projektima, smatrajući da moraju pažljivije da biraju gde će njihova lica pojaviti.

"Oni koji snimaju reklame mora biti da moraju. Ne umeju da budu gladni. Mi smo, mislim na moju generaciju, umeli da budemo gladni. Učili su nas strpljenju. Učili su nas trpljenju. Učili su nas časti. Da budemo dobri ljudi. Da ne obrukamo svoju porodicu. Da ne obrukamo svoj narod. Moj profesor Predrag Bajčetić nas je tome učio", rekla je Tanja za "Republiku" i dodala:

"Kroz moju karijeru odbila sam veoma unosne ponude za reklame, bile su u igri velike sume, ali me nisu interesovale. U vreme kada sam ja odrastala kao glumica bilo je ispod časti raditi reklame. Čak i za 'Zlataru Majdanpek'. Fabrika stakla koja je u to vreme bila broj jedan. I njih sam odbila. Nije dolazilo u obzir. Ovo lice je trebalo da jednog dana bude kneginja, kraljica, prostitutka, konj... Trebalo je to sačuvati. Ne mislim o glumcima koji reklamiraju kasina. Kada morate da othranite svoje dete, sve ćete da uradite. Sve ostalo je pitanje morala!"

Tanja Bošković o snaji
Youtube/Printscreen/K1 

Ipak, čuvena umetnica smatra da je u vreme kada je ona počinjala karijeru glumcima bilo mnogo lakše da ostvare uspeh i istaknu se u javnosti.

"Nama je bilo mnogo lakše. Bila je veća zemlja. Mnogo ljudi koji su o nama brinuli. Danas je sve manje takvih ljudi. Silna je trka za profitom. Gledam samo kako koriste tu decu i prodaju ih za male pare. Mislim da je to velika šteta", iskrena je Tanja.

Glumica će ove godine proslaviti 70. rođendan, a za njeno dobro zdravlje i izgled zaslužne su, pored genetike, i svakodnevne molitve.

"Molitva, ona je zakon za sve. Za dobro zdravlje, radost, pa i lepotu. Zahvalna sam što sam od roditelja dobila dobru genetiku. I malo ludoj glavi! Od sebe odbacujem sve što nije dostojno truda", zaključila je Tanja, dodavši da nerado prima komplimente.

Još fotografija Tanje Bošković pogledajte u galeriji ispod.

Screenshot / Youtube / Radio Televizija Herceg Novi, ATA images Tanja Bošković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna