Princ Hari svoju porodicu nije štedeo u knjizi "Spare". Šta više, otkrio je stvari koje su izazvale burne reakcije, tuča sa bratom Vilijamom, šta je poslednje rekao baki, kraljici Elizabeti, a sad je isplivao i deo iz knjige u kom je opisao zašto njegov otac nije želeo da izdržava njegovu suprugu Megan Markl.

"Tata nije finansijski podupirao Wilijama i mene, i naše porodice, iz neke velikodušnosti. To je bio njegov posao. To je bio ceo dogovor", tvrdi u svojim memoarima, dodajući da su on i njegov stariji brat pristali da služite monarhu unutar pozlaćenog kaveza u zamenu za financijsku sigurnost. Hari je naveo da njegov otac nije bio zabrinut zbog novca, već ga je brinula popularnost Megan Markl.

"Tata se možda bojao rastućih troškova našeg izdržavanja, ali ono što stvarno nije mogao da podnese je da neko novi dominira monarhijom, da ugrabi svu pažnju", napisao je Hari i podsetio je da je Čarls to već jednom doživeo kada se oženio Dajanom.

Nakon što su Hari i Megan odstupili s kraljevskih dužnosti 2020. godine, izgubili su finansijsku podršku i morali su da pokriju troškove sopstvene sigurnosti. Prema Forbsu, odbegli kraljevski par s "Netflixom" je potpisao ugovor vredan 100 miliona dolara za dokumentarni serijal "Hari i Megan". Osim toga, par je potpisao ugovor vredan 25 miliona dolara sa "Spotifyjem" za kreiranje podcasta "Archetypes".

megan markl
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna