Pevač Zoran Kalezić juče je preminuo nakon teške borbe sa kancerom pluća, a bitku je izgubio u 73. godini. Po sopstvenoj želji biće sahranjen u Danilovgradu u Crnoj Gori, sutra, 6. januara, u 14 časova, ali njegov sin Filip neće prisustvovati poslednjem ispraćaju.

Kako piše "Kurir", Filip Kalezić, koji živi i radi u Americi, nije mogao da dobije slobodne dane na poslu kako bi otišao na ovako dalek put.

"Vest o smrti oca jako je pogodila Filipa. I pored ogromne želje da dođe na sahranu, on nije u mogućnosti. U Americi važe sasvim drugačija pravila nego kod nas u smrtnim slučajevima. On živi u Čikagu. Zato će čim mu se ukaže prilika da dođe u Crnu Goru i ode ocu na grob. Sa svojim tatom bio je u stalnom kontaktu, bio mu je velika podrška u teškoj borbi sa opakom bolešću koju je Zoran, nažalost, izgubio", rekao je za pomenuti medij izvor blizak porodici Kalezić.

zoran kalezic 2.jpg
Youtube / RTS 

Filip se veoma teško nosi sa gubitkom oca, od kog se emotivnim rečima oprostio na društvenim mrežama.

"Nadam se da ćeš sada naći mir kod mog dobrog anđela. Hvala ti na svemu što si uradio za mene kao otac, a kao umetnik ostao dostojan svom zvanju. Nikada nisi obrukao muziku i pesmu niti sebe, nisi se dao pasjim sinovima do zadnjeg dana. Gore si sada u sigurnim rukama. Počivaj u miru, tata", napisao je Zoranov sin.

Zorana Kalezića do poslednjeg dana u životu je držala muzika i ljubav prema porodici, a o bolesti nije voleo mnogo da govori.

zoran kalezic 4.jpg
Youtube / Adria TV Montenegro 

"Možemo da pričamo o svemu, ali o bolesti ne bih, iako znam da to pitanje ne mogu da izbegnem. Na kancer gledam s prezrenjem, ignorišem ga kao pojavu. To je nešto što čoveku naruži život, ospori mu ostvarenje želje. O tome ne volim da govorim. Neka kancer radi svoj posao, a ja ću svoj. Slušam medicinu i lekare, borim se, a muzikom ću se baviti do poslednjeg dana", rekao je jednom prilikom za magazin "Hello".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna