Iako je nekoliko godina vodio tešku bitku sa opakom bolešću, pevač Zoran Kalezić, koji je preminuo u 73. godini, trudio se da zadrži optimizam i vedar duh, kao i da o kanceru ne priča mnogo.

U svemu se trudio da vidi samo ono lepo i pozitivno. 

"Ja sam na vreme očima dušu napojio lepotom. I shvatio šta je novac… A šta ja novcem mogu da kupim? Mogu da kupim par godina života. Borim se sa ovim kancerom, i onda malo da poboljšam neku terapiju. Ali ništa mnogo. Ne mogu da se spasem", rekao je pevač u avgustu prošle godine u intervjuu za Balkan info i dodao:

"Najneprijatnije mi je u Nikšiću, kad odem u bolnicu gde primam hemoterapiju, pa vidim onaj narod koji čeka isto kao i ja. Posle nekog vremena sam zamolio doktorku da me ne proziva preko reda. Stid me je. A oni hoće da mi pomognu. Onaj narod što čeka mi kaže da slobodno uđem. I niko se ne ljuti. Kakva je to nagrada lepa za život, kad su svi ljubazni."

Preminuo Zoran Kalezić
ATA / Antonio Ahel 

Do poslednjeg dana u životu ga je držala muzika i ljubav prema supruzi Ireni.

zoran kalezic 4.jpg
Youtube / Adria TV Montenegro 

"Možemo da pričamo o svemu, ali o bolesti ne bih, iako znam da to pitanje ne mogu da izbegnem. Na kancer gledam s prezrenjem, ignorišem ga kao pojavu. To je nešto što čoveku naruži život, ospori mu ostvarenje želje. O tome ne volim da govorim. Neka kancer radi svoj posao, a ja ću svoj. Slušam medicinu i lekare, borim se, a muzikom ću se baviti do poslednjeg dana", rekao je jednom prilikom za magazin "Hello".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna