Kim Bejsinger osamdesetih godina bila je sinonim za lepotu i ženstvenost. Krasila ju je i nesvakidašnja harizma zbog čega je bila među najtraženijim glumicama Holivuda. Još od malena je znala da će se baviti glumom, a sa 16 godina je pobedila na takmičenju "Miss Junior".

Kim je 1983. godine prihvatila ulogu Bondove devojke, a planetarnu slavu donela joj je uloga u filmu "Devet i po nedelja". Aleka Boldvina upoznala je na vrhuncu karijere i to dok su zajedno snimali film "The Marrying Man". Venčali su se 1993. godine, a dve godine kasnije dobili su ćerku Ajrland. Nakon pet godina njihov brak je okončan, a glumica se povukla iz javnosti. Prestala je da snima, a godinama se bori sa napadima panike i agorafobijom. Prvi put napad panike doživela je kada je kupovala je u obližnjoj prodavnici zdrave hrane u Kaliforniji.

"Moja korpa je bila skoro puna, pogledala sam u nju, a nešto je počelo da me guši tako da nisam mogla da dišem. Ostavila sam korpu i otišla do svog automobila, tada sam poslednji put vozila", rekla je u prvom intervjuu nakon 14 godina.

"Morala sam ponovo da učim da vozim, godinama nisam htela da vozim kroz tunele u Malibuu. Nisam izlazila iz kuće, nisam išla na večere. Zaista je teško kad osoba koja je živela kao ja ne zna šta se događa. Sve se ugasilo u meni", rekla je glumica.

Glumica je rođena 8. decembra 1953. godine,  a kako bi sačuvala izgled podvrgla se brojnim estetskim operacijama. Mnogi smatraju da je  preterala i da izgleda neprepoznatljivo.

Pod pojmom agorafobija se podrazumeva skup strahova u vezi sa javnim mestima, otvorenim prostorom i velikim brojem ljudi, sa strahom da na takvom mestu nakon iznenadnog onesposobljenja ne bi bili u stanju pobeći ili potražiti pomoć. Agorafobija čini 60% svih fobija otkrivenih kliničkim pregledima. Češća je kod žena, a započinje u adolescenciji ili ranoj odrasloj dobi.

Kim Bejsinger o napadima panike
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna