Brazilska i svetska fudbalska legenda, Pele, preminuo je u 83. godini, nakon teške borbe s bolešću. Pele, koji se lečio od raka debelog creva, primljen je u bolnicu 29. novembra nakon što se njegovo stanje drastično pogoršalo.

"Brazilska legenda Pele preminuo je, jedan od najvećih svih vremena koji je promenio igru. Čovek sa bogomdanim talentom, jedno od imena koje će zauvek ostati u sećanju",  objavio je novinar Fabrico Romano

Porodica je uz njega provela poslednje trenutke u bolnici, a snimcima su uspevali da rastuže čitavu planetu. Na jednom se vidi kako se Pele preko telefona oprašta od porodice i prijatelja.

Početkom decembra, i Pele je objavio utešnu poruku na svom Instagram profilu. "Prijatelji moji, želim da svi budete mirni i pozitivni", napisao je slavni Brazilac koji sad ima 82 godine. "Snažan sam, pun nade i uzimam terapiju kao i obično. Verujem u boga i svaka od vaših poruka ljubavi koje stižu iz celog sveta daje mi novu energiju", napisao je Pele, zahvalivši lekarima i medicinskim sestrama na odličnoj nezi.

Bivši napadač i dalje drži rekord sa najviše postignutih golova za Brazil - zatresao je mrežu 77 puta na 92 utakmice i osvojio tri Svetska prvenstva.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna