Spomenka Kovač, scenarista i tekstopisac, preminula je 2006. godine nakon teške borbe sa rakom grlića materice. Iza sebe je ostavila supruga Kornelija Kovača i tri ćerke - Aleksandru, Kristinu i Anju.

Kristina Kovač često ističe da joj je majka bila najveći oslonac u životu, a sada se potresnom porukom prisetila najtežih momenata, trenutaka kada se njena majka lavovski borila sa opakom bolešću, i perioda nakon njene smrti.

"Godinu dana sam plakala svaki dan. Zdravo, bez zadrške, onako kako je tuga od mene to zahtevala, iz peta. Bilo kakav beg od iste bio bi ispod časti, bio bi nepoštovanje onoga što je ona predstavljala u mom, pa i u drugim životima. Mogla sam da podnesem nekako što je više nema. Mogla sam da podnesem i nekako preživim pomisao na to da nismo stigle da se oprostimo. Da je nisam zagrlila poslednji put. Da sam je tešila glupim i nemoćnim floskulama, neiskrenošću, patetičnim pokušajima optimizma. Mogla sam da izdržim pomisao na to da je više nikada neću dotaći, omirisati, videti, sa njom razgovarati, biti predmet njene neizmerne ljubavi, ma njenog obožavanja; da nikada neće upoznati moju buduću Taru, koju ću roditi tek nekoliko godina kasnije... da neće videti koliko me je jedan moj D. učinio beskrajno sretnom, koliko sam razbila začarani krug koji nekako često generacijama prelazi sa majki na ćerke, kako nisam ponovila njene greške", počela je Kristina u svojoj objavi.

"Sve sam to mogla da podnesem. Ali ono što mi je kidalo utrobu na delove, od čega sam mislila da ću da ispustim dušu, bila je relativno kratka, ali predugačka i nezaslužena, oh, tako nezaslužena patnja te moje predivne mame, u toj bolnici, u tih poslednjih mesec dana njenog života. Njeni bolnički dani bili su bodež koji je pretio da me pocepa na milion delića. Bili su uzrok duboke, jecave tuge iz dubina duše, koja nije mrdala nigde, jako dugo. I tada sam shvatila da je to esencija nesebične ljubavi i da sam dostojna te svoje mame - da ne plačem za njom jer mi treba, jer je sebično želim za sebe, uz sebe, tu, blizu... Već jer me zauvek progoni patnja koju je, negde tako nekom zlom, okrutnom rukom zapisano, ona takva, tako veličanstvena i zamalo besmrtna, morala da doživi u odlasku sa ovog sveta. Ipak me je nečemu tako perfektno naučila, znala sam u tom trenu - da (je) volim kao da mi je poslednje", napisala je Kristina Kovač, dok su se ispod objave nizale brojne reči podrške.

Kristina Kovač, inače, poslednjih godina živi u Švedskoj, gde je sa ćerkom Tarom i partnerom otpočela novo životno poglavlje.

U aprilu ove godine ona se prisetila momenta kada je tri godine ranije krenula u potragu za boljim životom.

"Pre tačno tri godine, očiju punih suza, sela sam na autobus, pa na jedan, drugi, treći, pa četvrti voz, u potrazi za boljim životom i našom svetlijom budućnošću. Rešena, uzbuđena, odlučna i prestravljena. Mnogo toga što sam htela, uspela sam. Mnogo toga što hoću, još nisam. Ali čist vazduh (i bukvalno i metaforički rečeno) je tu, deo svakog našeg dana, deo naših života", poručila je tada Kristina.

Još fotografija Kristine Kovač pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/Kristina Kovac, Instagram / kristinakovac43 Kristina Kovač

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna