Vest da je u 61. godini preminuo Masimo Savić od kratke i teške bolesti, sve je ostavila bez reči. Od muzičara se mnogi opraštaju na društvenim mrežama, a hrvatski novinar Roman Bolković otkrio je da je Masimo koncert u novembru održao sa drenom u plućima.

"Pre nekoliko nedelja imao sam gosta, izuzetnog čoveka, velikog stručnjaka, doktora medicine. Razgovarali smo u slobodnom kontekstu o nečemu, o Bogu i svetu, i nekako nas je razgovor doveo do Masima. Da, ovaj moj gost se bavi i onkologijom. Rekao sam da ću pričati od kraja. I tako, odmah na početku priče, znao sam da je kraj, i nisam verovao, jer nisam imao pojma, ali priča tek počinje, baš tu, na kraju. Masimo je imao koncert u Areni. Rekao je tom mom gostu, svom doktoru, da je to koncert njegovog života. Čovek je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će mu ovaj koncert života ugroziti život", započeo je Bolković i dodao da je Masimo insistirao da održi koncert.

"Masimo je mirno rekao da je upravo zbog toga došao da traži da moj gost, izuzetan čovek, dokor i njegov lekarski tim budu u bekstejdžu. Pa ako nešto krene naopako, neka se sastanu. Doktor ga je gledao nekoliko trenutaka i nije verovao šta je Masimo sugerisao, ali pre nego što je uspeo da odgovori na bilo šta, Masimo je rekao:

'Doktore, sa vama ili bez vas, održaću taj koncert. Jer to je koncert mog života, ponavljam' Jasno, Masimo je znao da ova priča počinje jer se tu završava. Medicinski tim je bio iza kulisa, doktor je bio tu, Masimo nikad u životu, kaže mi Maminjo, nije kasnio na koncert a kamoli otkazao, a pevao je koncert svog života sa - drenom u plućima", ispričao je novinar koga je ova priča veoma ganula.

Masimo Savić poslednji intervju
ATAimages/Z.Milutinović 

"Oprostite mi na ovom verizmu, ali me je jako pogodilo kada sam čuo to veče, tu priču, taj detalj, a sad kad se ugasi svetla, sala je prazna, nekako manje boli nego te večeri kada sam saznao da je priča bila završena, i da je njen glavni lik takav heroj. Ne mogu, niti imam pravo, da zamislim kroz šta je Masimo sve mogao da proživi te večeri i noći dok je pevao koncert svog života.

Mogu samo da kažem da je usred drame svog života, stavljajući to na kocku zbog onoga što je morao da uradi u svom životu jer je za to poslat, Masimo sigurno pevao kao što u plesu igra sam ples, a ne plesač, rastvarajući se u onim pesmama koje su nam oprostile.

Na poseban način, svaki put kada čujem Masimovu stvar na radiju, iznenada, neću moći da ne pomislim da je i on prisutan, a ne samo zvuk njegovog glasa: kao Eho, zvuk bez tela, pa je Masimo te noći zauvek postao bestelesan u svom glasu.

Mislim da je to najviše što pevač može da uradi.

Na koncertu tvog života, na koncertu koji se zove život.

Masimo... ćao!", zaključio je Bolković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna