Nasledstvo Siniše Mihajlovića će biti podeljeno između njegove dece i žene. Međutim, na svoj deo ima pravo i svako ko bude naveden u testamentu slavnog fudbalera. Pored petoro dece koje je dobio u braku sa Arijanom, tu je i sin koji se rodio pre nego što je nju sreo.

Da li će i vanbračni sin Marko imati pravo na nasledstvo? Evo šta kaže italijanski zakon.

Marko je rođen 1993. godine, a o njegovoj majci Siniša nije govorio. Spomenuo je samo jednom kako mu je pričala o detetu i opisivala mališana koji stoji pred televizorom i, kao hipnotisan, gleda oca kako igra fudbal.

Sinišin plan je bio da Marka upozna tek kad postane punoletan. To je objašnjavao željom da sa njim tad počne da gradi čvrst odnos lišen nesporazuma proisteklih iz nezrelih, mladalačkih postupaka. Istovremeno, on je priznao očinstvo i preuzeo obavezu da ga izdržava i školuje.

sinisa i arijana mihajlovic unuka violante.jpg
Instagram / ariannamihajlovic 

Lepa Arijana koja ga je osvojila na prvi pogled uticala je na Mihu i on je odlučio da sina prvenca upozna mnogo ranije. Dečak je imao 8 godina, kad je Siniša dogovorio sa Markovom majkom da sina sretne na aerodromu. 

"Potrčali smo jedan drugom u susret i nekoliko minuta proveli u zagrljaju. Obećao sam mu da ću sutradan postići gol na utakmici protiv Breše, koji ću njemu posvetiti. Tako je i bilo. Kada je s velikim osmehom uzviknuo: 'Tata, ispunio si obećanje', hteo sam da puknem od sreće", rekao je fubalski as.

Da li će vanbračni sin Marko naslediti Sinišu Mihajlovića
Foto: Dado Djilas Author: Dado Djilas Copyright: © Dado Djilas Description: Sport; Fudbalska utakmica Hrvatska Srbija u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, na slici Sinisa Mihajlovic Software:Adobe Photoshop CS2 Windows Created: 2013:05:07 20:42:09

Međutim, nije se uvek održavao skladan odnos među njima. Pre dve godine, u intervjuu za italijanske medije, izjavio je da se nisu čuli čitavu godinu dana. "Od njega sam tražio da preuzme više odgovornosti", kazao je tada, prilično tajanstveno. Nikad nije tačno rekao šta je zamerio Marku koji je tada imao 27 godina. Naglasio je da ga je sin zvao telefonom, ali da nije hteo da mu se odazove na poziv.

"Pozvaću ga kad budem spreman", kazao je Siniša kratko u svom intervjuu. "Kad me neko razočara, treba mi vremena."

Marko je bio uz Arijanu i drugu Sinišinu decu na očevoj sahrani. Oni ničim nisu pokazali da postoji bilo kakva netrpeljivost među njima. Na traci tužnog belog venca, uz imena Viktorije, Virdžinije, Miroslava, Dušana i Nikolasa koje je rodila Arijana, bilo je i Markovo ime.

grob sinise mihajlovica 3-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Prema italijanskom zakonu, ukoliko ne postoji testament, Sinišin imetak će biti podeljen tako da Arijani pripadne četvrtina, dok ostatak dele njegova deca. Prema zakonu koji je u Italiji promenjen 2013. godine, i deca rođena u braku kao i ona van braka imaju jednaka prava u pogledu nasledstva.

Pogledajte slike sa sahrane u galeriji.

Profimedia Pretužni skup

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna