Više od dve hiljade ljudi došlo je na sahranu Siniše Miloševića, procene su italijanskih medija. Uz njegovu suprugu Arijanu i brojnu porodicu, srpsku fudbalsku legendu su na poslednji počinak ispratili kum Dejan Stanković, svi njegovi klubovi u kojima je igrao ili ih trenirao, kao i italijanski zvaničnici koji su mu odali počast kao nijednom drugom strancu. Teško je nabrojati imena poznatih osoba iz sveta fudbala, sporta, javnog života koji su se oglasili bar na društvenim mrežama ili poslali reči utehe Sinišinim najbližima.

Sinišin brat, Dražen Mihajlović, zahvalio se svima njima na saučešću, rečima podrške, pomoći u najtežim trenucima. Međutim, u otvorenom pismu javnosti, on je naveo i sledeće: Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na sahrani niti izjavili saučešće porodici. Njima na čast. Na koga je mislio?

U javnosti preovladava mišljenje da je jedan od tih Zlatan Ibrahimović, koji je često govorio o prijateljstvu sa Sinišom. On mu je bio trener u Interu, radio je s njim dve godine, ali postao i prijatelj.

Kako je sam Zlatan govorio, Miha mu je bio "i više od trenera". "Prijatelji smo, pričamo svaki dan, pomaže mi puno, imamo isti mentalitet", isticao je. Nije krio i koliko je Miha uticao na njega.

sinisa mihajlovic zlatan ibrahimovic 0595346333-min.jpg
Profimedia 

"Naučio me je da budem stabilniji kao osoba, da imam dosta vremena, da sam još mlad, polako, polako sve će doći. Treba da se trenira jako i ponekad probam da pucam slobodne udarce sa njim", pričao je svojevremeno. 

Takođe, otkrio je i da mu je bilo jako teško kada je saznao da Siniša boluje od leukemije.

"Kada sam čuo tu vest, nisam imao snage da ga pozovem. Nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uveravao da će sve biti kako treba. To je bilo posebno iskustvo, jer obično to ja radim drugima", rekao je Ibrahimović.

Izgleda da je slabost sada ponovo "bila jača" od Zlatana. Ne samo da nije došao na sahranu prijatelju, već nije poslao ni venac, jer bi - sasvim sigurno - bar neko od medija zabeležio taj prizor. Na Instagramu ne prestaju izjave osude zbog "prijateljstva koje je zaboravio". 

sahrana sinise mihajlovica 0745618507-min.jpg
Profimedia 

"Bar pola poruke si mogao da pošalješ za svog prijatelja Sinišu", "mogao si da se pojaviš na sahrani", "sitniji si od tog zrna peska", poručili su mu uz sliku na kojoj se Zlatan vidi usred pustinje. Ispraćaj velikog Siniše, okruženog pravim prijateljima, pogledajte u galeriji slika.

Profimedia Pretužni skup

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna