U porodici Tanje Peternek Aleksić i danas se kriju mnoge prelepe priče, mada se život poznate voditeljke već decenijama odvija - u velikoj meri - pred očima čitave javnosti. Voditeljka je u žiži interesovanja već godinama zahvaljujući emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Dodatnu pažnju medija je prouzrokovala i sve popularnija ćerka Tamara Aleksić, mlada glumica koju su svi zavoleli kao Lenku Dunđerski. Međutim, i Tanjina majka Nada Peternek je ostavila veliki trag, kao osnivač Televizije Beograd i članica ekipa koje potpisuju brojne popularne serije, a o njoj je Tanja govorila za Kurir.

Mama Nada je bila i sekretarica režije u seriji "Pozorište u kući", pa se Tanja kao dete pojavila u jednoj od epizoda. Odrasla uz brižnu negu bake i mame, plavokosa devojčica kao da je bila predodređena da se bavi voditeljskim poslom. U kući koju nije napustila čitavog života, ona sad gaji svoju decu - ćerke Tamaru i Anju, a majka je iznenada umrla prošle godine.

tanja peternek aleksic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Imam utisak da se nismo pozdravile iako smo celog života živele zajedno", ispričala je Tanja za Kurir. "To nisam mogla da prihvatim, ali sam shvatila kao zadatak da moram da je ispratim onako kako je želela. Sa puno žutih ruža i žutog cveća koje je volela."

Kaže da joj tek ostaje da se navikne da živi s tim nedostajanjem. "Kad uđem u prodavnicu, uhvatim se za keks koji je mama volela, a onda shvatim da nemam kome da ga kupim. Bolelo je kao da me neko šutne u stomak, a kad to osetim, čučnem.

Jednom sam se takva našla u nekom kafiću. Plakala, sedela i čekala da se tuga spusti. Prišla mi je neka žena, za koju sada znam da se zove Ana, i pitala da li može da mi donese kafu protiv tuge. Svakog dana sam odlazila tu i Ana je samo donosila kafu. Posle smo počele da pričamo."

Dirljivi susreti su ostali za Tanju podsetnik da se život nastavlja, jer je Ana sad na porodiljskom odsustvu. Uz dečake blizance ona je dobila i devojčicu, pa voditeljka kaže da joj je ona simbol toga da se život nastavlja.

"Život se produžava kroz nove ljude koje upoznaješ, kroz novu decu koja se rađaju, a da ti ostaješ da živiš kao nastavak života onog ko te je rodio, ali tuga ostaje i naučiš da živiš s njom", kaže Tanja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna