Jasna Milenković važila je za fatalnu zavodnicu devedesetih godina prošlog veka. Čim se pojavila na sceni, bilo je jasno da će postati zvezda, zbog atraktivnog izgleda ali i stava. Nadimak Jami dobila je od slavnog glumca Žarka Lauševića.

"U Jugoslovenskom dramskom dobila sam ponudu da igram u kabareu sa Lanetom Gutovićem i to je bilo prelepo iskustvo. Ta predstava je u to vreme često skidana, pa vraćana na repertoar da bi je na kraju potpuno ukinuli, i to je tako bilo jer je Lane veoma provokativan zbog čega sam se i uklopila sa njim. Tada sam dobila nadimak Jami", prisetila se pevačica i otkriva kako je upoznala Žarka Lauševića.

"Kada sam dolazila na te probe, Žarko Laušević je bio član pozorišta. Slučajno smo se upoznali i on je počeo da me zove Jami. Meni se to nije dopadalo, išlo mi je na nerve. Tražila sam da me tako ne zove, međutim, ono što ne želiš, to ti se desi. I tako, ostade ja Jami, dakle Jami nije moje umetničko ime. Slučajno se ispostavilo da su to inicijali mog imena i prezimena, što kaže pokojni Minimaks: 'Dobro si prošla, da si Dušanka Petrović, bila bi du*e!' Bolje Jami svakako! Sad sam se navikla, kad mi neko kaže Jasna, stresem se, samo mi majka kaže Jasna i to isključivo kad je besna", ispričala je medijima Jami, koja je javnost uvek intrigirala privatnim životom. Pevačicu su povezivali sa nekim od najmoćnijih muškaraca tog vremena, ali ona se nikada nije udala.

"Postoji jedan muškarac koji mi je u srcu i kog ceo život volim. Svi drugi su mi bezveze pored njega. Tog čoveka javnost vrlo dobro poznaje. Malo pričam na ovu temu jer je to moj privatni život. To samo mene treba da zanima. Mnogi su ludeli za mnom. Nekako je moja energija privlačila ljude, ali i to što sam dobro radila svoj posao. Umela sam da napravim atmosferu za pamćenje, to se cenilo najviše i zato sam bila u društvu mnogih uticajnih ljudi", ispričala je za "Republiku" Jami.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna