"Konačno sam spreman da ispričam svoju priču", kaže Metju Peri (53) u intervjuu koji je uzdrmao svet šoubiznisa, prvom objavljenom posle niza godina tokom kojih su se fanovi pitali šta se dešava sa glumcem.

Zvezda kultne TV serije "Prijatelji" kaže da je malo nedostajalo da umre, jer mu je pre tri godine puklo debelo crevo. "Mojoj porodici su kazali da imam dva odsto šanse da preživim", kaže širom sveta poznati "Čendler". Uzrok svemu je zavisnost od alkohola i drugih opijata, a nakon perforacije creva bio je pune dve nedelje u komi.

"U bolnici sam proveo mnogo meseci", priča Metju. "Operisali su me 14 puta, devet meseci sam nosio kesu za kolostomu. Stavili su me na EKMO mašinu, koja zamenjuje i srce i pluća." Stomak mu je danas premrežen ožiljcima. "Oni me podsećaju šta me čeka ako se vratim poroku", kaže glumac.

metju peri 0240210432.jpg
Profimedia 

Prvi put je Peri probao alkohol 1982. godine - tad je imao samo 13. Desetak godina kasnije, kad je dobio ulogu Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", slava mu je "udarila u glavu". "Osećao sam se kao u Diznilendu. Ali to je trajalo svega osam meseci - taj osećaj da sam uspeo, da sam uzbuđen, da živim u svetu u kojem nema problema", napisao je Peri u knjizi koja je upravo objavljena.

"A onda shvataš da se slavom ne postiže ništa, ona svakako ne može da zapuši rupe u tvom životu", objašnjava Čendler.

Kad je doživeo povredu 1997. godine i dobio opijate na recept, uzeo ih je bez razmišljanja. "Kad sam popio te pilule, osetio sam se bolje nego ikad u životu. Imao sam veliki problem s pilulama i alkoholom, nisam mogao da prestanem."

metju peri 0221945150.jpg
Profimedia 

Odlazak na odvikavanje nije pomogao. "Nekih tri godine snimanja serije `Prijatelji` ja se uopšte ne sećam", priznao je Čendler. Tokom devete sezone nije pio, i tada je nominovan za nagradu "Emi" kao najbolji glumac.

Triput je bio na odvikavanju i sad odbija da kaže koliko dugo već ne pije i ne uzima bilo kakve narkotike. "Brojim dan za danom", kaže slavni glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna