Šaban Šaulić obožavao je da provodi vreme u Krčedinu. Pevač je po sedam meseci godišnje boravio u vikendici na obali Dunavu gde je pronalazio mir. Kada je tragično je nastradao u Nemačkoj 17. februara 2019. godine, Krčedin je žalio.

"Bio je dobar čovek. Svi ga hvale. Voleo je da peca i stalno je bio na Dunavu. Viđao sam ga često. Nekada je dolazio u jutarnjim satima da bi bio u ribolovu, da bi se zatim uveče vraćao kući u Beograd. Imao je veliki čamac. Pevači su se okupljali kod njega, pevali, slušali muziku. Ovde sam oko dve godine, a pre nego što sam napravio kuću znao sam da je on tu. Nismo bili ekstra dobri, ali poznavali smo se. To mi je bilo dovoljno da shvatim da su pecanje i priroda njegov život i da mu je Krčedin bio oaza sreće. Pogledajte ovaj Dunav kako je pust, kao i sve okolo. Plače Dunav, plače Krčedin za čovekom, domaćinom i legendarnim pevačem", rekao je nakon Šabanove smrti komšija za "Kurir". Sada je njegov Krčedin našao način da mu se oduži. Proslavio je ovo mesto, što njegovi meštani ne zaboravljaju, a od sada će ulica koja vodi ka Dunavu i Šaulićevoj vikendici nositi  ime po tragično stradalom pevaču.

"Šaban je obišao ceo svet, ali uvek je jedva čekao da se vrati svojoj oazi mira koju je stvorio u Krčedinu. Zato sam srećna što će se njegovim imenom zvati ulica kojom smo svi rado prolazili", rekla je za "Kurir" Šabanova supruga Gordana Šaulić i nastavila:

"Istovremeno sam i ponosna jer je dobio priznanje kakvo zaslužuje upravo od ljudi iz mesta u kom je proveo neke od najsrećnijih trenutaka. Hvala mesnoj zajednici i naročito čelnim ljudima opštine Inđija, koji su prepoznali njegov značaj i odali mu poštu na ovaj način", zaključila je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna