Govorili su mu da će da se hrani na kašičicu, da će ležati nepokretan u krevetu, da neće moći da govori, da će vrhunac biti ukoliko bi uspeo da sedne. Srpski fudbaler je, kako sam kaže, ipak to uspeo. 

"Doduše, u invalidska kolica, ali sam seo! Bio sam tri godine u Ribarskoj Banji, ali želim da uradim sve da se oporavim", priča u ispovesti za Kurir Zvonko Milojević. Nekadašnji golman Crvene zvezde doživeo je strahovitu saobraćajnu nesreću. U njegov automobil je udario kamion na auto-putu kroz Nemačku, u vreme kad je igrao za jedan belgijski klub. Ostao je invalid.

"Doživeo sam kliničku smrt, lekari su se borili za moj život, svi organi su mi otkazali, počev od pluća, preko bubrega, do mozga. Probudio sam se posle dvanaest dana iz kome", priča Zvonko. Veruje da ga je spaslo to što je imao, kako su mu rekli, jako srce. Kao sportista, nije ni pio, ni pušio.

2074195_3602--sonja-spasic_ff.jpg
Kurir / Sonja Spasić 

Njegov klub je odmah priskočio u pomoć, kao i kum Dejan Stanković koji je platio sve troškove lečenja. Oporavak je bio neizvestan, prognoze lekara loše. Ipak, Zvonko je brojne prepreke uspeo da prevaziđe.

Uz njega je supruga Marina, s kojom ga veže dugogodišnja ljubav. I danas se seća njihovog prvog poljupca pred odlazak u Keln gde je Zvezda igrala istorijsku utakmicu u Kupu UEFA. U braku su dobili sina Mladena, a onda su se - kako priča Zvonko - malo posvađali.

"Odlučili smo da se razvedemo brzo nakon što se što se on rodio. Tada sam se oženio Sanjom i sa njom dobio ćerku Tijanu, ona ima 24 godine", priča Zvonko. "Međutim, dve godine kasnije sam se ponovo oženio Marinom i otad se nismo razvodili. Dobili smo tada i Magdalenu, ona ima 21 godinu."

Marina je spremna da požrtvovano neguje Zvonka. "Kad se desila nesreća, rekla mi je: `Zvonko, ti si vodio računa o meni kad si bio na vrhuncu slave, a sada je vreme da ja to tebi vratim. Ja ću biti uz tebe dok si živ.`

Srećan sam što pored sebe imam ovakvu ženu. Prijatelji se najbolje poznaju kada dođe stani-pani. Lako je u dobru biti dobar, a kada dođe stani-pani, tad je drugačije", kaže nekadašnji srpski golman.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna