Miroslav Ilić voli da kaže kako je supruga njegov najveći pokretač, ona koja ga uvek podseća kako nema odustajanja. Bila je uz njega i u vreme najvećih kriza, poput one kad mu je umrla majka.

"Kada je moja majka preminula u 47. godini razmišljao sam da batalim i da ne pevam ništa. Brinula je da li ću nekad nešto napraviti, ali onda je moja žena stala uz mene", opisao je trenutke očajanja. Sa suprugom je punih 50 godina, a brak je sklopljen neplanirano.

"Otišao da studiram u Skoplje, ona je ostala u Čačku, banula je kod mene i ja se oženio. Mlad, ludi, ali taj brak traje i dan danas. Niko nam nije prognozirao ni 6 meseci, svi su govorili da će taj brak da pukne. Najponosniji sam na porodicu. Najsrećniji trenuci su rađanje moje dece", istakao je pevač u emisiji "Sceniranje" na TV Kurir.

Jedna od neslavnih epizoda je slučaj pijanstva zbog kojeg je svojoj Gordani zapalio garderobu. "Rekla mi je da nema šta da obuče", priča Miroslav. "Ne ponosim se time, ali ne odričem se ničega što sam uradio, pa makar to bilo i loše." Njegova muzička karijera je i počela zahvaljujući tom braku, jer je Ilić hteo da se osamostali kad se oženio.

Supruga Miroslava Ilića o braku
ATA / Antonio Ahel 

"Hteo sam da se skinem roditeljima sa grbače, setio sam se tih sevdalinki i mislio sam što ne bih probao tu da nađem neki način, da zaradim neke parice, da završim studije", opisuje svoj početak. Međutim, kafanu i pesmu je pratio i alkohol. Kaže da mu se dešavalo da danima ne dolazi kući kad se napije, kao i da je znao mesecima da se leči posle pijanstva.

Posle više neslavnih epizoda poput ove sa Gordaninom garderobom, rekao je sebi "Miroslave, to nije za tebe, nemoj da ti je više palo na pamet u životu".

"Toga u mom životu nema 33 godine. Tačno u martu 1989. popio sam čašicu alkohola poslednji put. Hvala bogu od tada nikad više", kaže Miroslav.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna