"Da mi je neko, pre godinu dana, rekao da ću postati model i reklamirati donji veš, ja bih mu rekla da je lud." Ovim rečima Mia Modž opisuje početak svoje nove karijere, koju je otpočela u 55. godini života.

Ova dama pobeđuje najrazličitije predrasude, a one su počele da je prate još u ranom detinjstvu. Jedan nastavnik u školi ju je pitao čime bi volela da se bavi kad odraste, a ona je tada otkrila svoju najveću želju...

"Priznala sam da bih volela da budem manekenka", ispričala je Mia za magazin "San". "On me je podsmešljivo pogledao i podrugljivo mi kazao da potražim neko drugo zanimanje."

mia modz 002.jpg
Instagram / miamauge 

Deca su joj se dugo rugala i govorila joj da je ružna, a činilo se da je sve udaljava od profesije za kojom je čeznula. Mrzela je svoju kovrdžavu sedu kosu, prekrivala ju je farbom, a na profesionalnom planu bila daleko od modelinga.

"Radila sam poslove koje uopšte nisam volela", priznaje Mia. Međutim, društvene mreže su mnogima donele oslobađanje i novu šansu za komunikaciju. I ona je odlučila da je iskoristi i napravi društvenu platformu za oslobađanje žena. Prestala je da se farba, pustila svoje prirodne kovrdže.

Upravo na Instagramu su je primetili agenti i pozvali s ponudama za modeling. Jedinstven je bio baš njen izgled, a njena, sad seda, kovrdžava kosa je čini nezaboravnom.

"Ne treba da idemo pognute glave kroz život niti da se krijete", poručuje ona. "Pokažite koliko ste, zapravo, lepi." Pogledajte i sami kako ona prelepo izgleda u svojoj prirodnosti.

Instagram / miamauge Postala manekenka u 55. godini

Tekst: Lepa&Srećna