Srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica Đurđija Cvetić preminula je avgusta 2015. godine, u 73. godini. Međutim, njen život se završio 18 godina ranije, kada je njen voljeni suprug sa kojim je u braku provela tri decenije preminuo. Iako je odrasla u teškim uslovima, uspela je da ispuni svoj san i upiše Akademiju, a tokom studija je srela Avdu Mujčinovića, kasnije pozorišnog kritičara. Ljubav dužu od tri decenije okonača je njegova smrt.

"Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura", ispričala je glumica jednom prilikom i istakla da su bili jedno drugom potpuno posvećni, jer nisu imali decu.

"Živela sam okružena okeanom ljubavi i smatrala se vrlo srećnom. Odrastali smo i sazrevali zajedno, zajedno formirali ukus i sticali prijatelje. Dakle, naše zajedništvo je bilo kompletno, a time i ljubav. Budući da nismo imali dece, možda je ljubav bila još veća i jača. Kad tako živiš i u jednom trenutku ostaneš bez okeana ljubavi, shvatiš kako si siromašan i kako ništa drugo ne može to da nadoknadi. Za trideset godina braka nismo stigli da potrošimo ljubav, a ona je dovoljna za četiri života. Ipak, teško je imati, pa nemati", ispričala je Đurđija koja je na kraju bila zahvalna što je imala priliku da iskusi takvu ljubav.

Đurđija Cvetić se razbolela nakon smrti muža
Youtube/Printscreen/ Živa reč Emisija 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna